Apare mallul mic. Cine îl face şi unde

Divizia imobiliară a grupului Auchan va dezvolta anul acesta şi în 2013 două proiecte diferite, de tip mall, sub brandul Auchan City.

09 feb. 2012, 09:33
Apare mallul mic. Cine îl face şi unde

Retailerul Auchan îşi face intrarea pe piaţa mallurilor cu un nou concept de magazine – Auchan City, care vor fi dezvoltate de divizia imobiliară a grupului, Immochan. La conducerea diviziei a fost numit director Tatian Dascălu, cel care s-a ocupat de lansarea Decathlon în România şi expansiunea Bricostore în Europa Centrală şi de Est (Ungaria, România, Croaţia).

Prima unitate Auchan City va fi deschisă în cartierul Giuleşti, pe un teren cumpărat de la uzina Grantmetal. Hipermarketul Auchan va avea o suprafaţă de vânzare de 5.000 metri pătraţi şi o galerie comercială de 2.050 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă.

A doua unitate va fi deschisă în cartierul Ghencea din Capitală, pe o parte din platforma Tricodava,  unde este prevăzut un centru comercial format dintr-o galerie cu circa 100 de magazine, patru suprafeţe de dimensiuni medii şi un hipermarket Auchan de 11.200 metri pătraţi.

„Segmentul comercial al pieţei imobiliare în România este în plină transformare, în concordanţă cu evoluţia continuă a României, într-un context economic complex, cu clienţi pasionaţi de shopping şi exigenţi. Immochan va propune partenerilor comerciali şi clientilor ce ne vor vizita centrele comerciale mai mult decât un loc destinat comerţului. Dorinţa noastră este să creăm un spaţiu armonios, un loc de petrecere a timpului în mod agreabil, un loc de comunicare şi partajare a unor experienţe. Ambiţia noastră este să construim durabil, relaţii comerciale dar mai ales relaţii de încredere”, a declarat Tatian Diaconu, director imobiliar Immochan România.

Cine este Immochan

Immochan a fost fondată în 1976 şi ocupă în prezent unul dintre primele locuri în Europa în calitate de investitor şi proprietar de centre comerciale. Immochan gestionează în prezent 320 de centre comerciale în 12 ţări cumulând 1,8 milioane de metri pătraţi de galerii comerciale.

Grupul Auchan este prezent pe piaţa românească începând cu anul 2006, când a fost deschis primul hipermarket Auchan în cartierul Titan. În prezent, Auchan România SA deţine nouă magazine şi numără 3.300 de colaboratori. Grupul Auchan a preluat succesiv 29% şi apoi 49% din acţiuni în 2008 iar la începutul anului 2009 100% din capitalul societăţii MGV Distri-Hiper SA, cea care opera hipermarketurile Auchan.