Apare o nouă taxă. Comisia Europeană a dat un termen de două luni României

România trebuie să introducă o nouă taxă și are la dispoziție două luni pentru a avansa în acest sens.

25 ian. 2019, 06:40
Apare o nouă taxă. Comisia Europeană a dat un termen de două luni României

Hotărârea a venit de la Comisia Europeană, care susţine că ţara noastră trebuie „să pună integral în aplicare normele Uniunii Europene (UE) prin stabilirea taxelor pentru prelucrarea cererilor privind produsele biocide”.

Regulamentul citat prevede că statele membre percep taxe de la solicitanţi pentru serviciile pe care le prestează în temeiul regulamentului şi că statele membre trebuie să stabilească şi să publice cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităţilor competente.

„România nu a stabilit încă şi nu a publicat cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităţilor sale naţionale pentru prelucrarea mai multor tipuri de cereri în temeiul Regulamentului privind produsele biocide. Prin urmare, România nu este în măsură să proceseze astfel de cereri. Acest lucru a dus la o întârziere în prelucrarea mai multor cereri pentru autorizarea la nivel naţional a produselor biocide. România are în prezent la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie”, precizează comunicatul CE.