Apare o nouă televiziune în România, actualizaţi grila: Postul de filme care vrea să rivalizeze cu Netflix şi HBO Max din aprilie

Un nou post de televiziune se pregătește să fie lansat în România la începutul lunii aprilie. Este vorba despre postul Film Mania, care promite să difuzeze în principal filme americane clasice.

28 mart. 2024, 12:32
Apare o nouă televiziune în România, actualizaţi grila: Postul de filme care vrea să rivalizeze cu Netflix şi HBO Max din aprilie

Conform unei notificări trimise la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), AMC va lansa în România postul de televiziune Film Mania Romania, un canal TV care se va concentra în principal pe difuzarea de filme americane clasice.

Conform informațiilor furnizate de Paginademedia.ro, noul canal TV va fi disponibil pe rețelele de cablu din România, inclusiv Vodafone și Orange, începând cu luna aprilie.

Serialul de pe Netflix care face furori în România. Ocupă locul 1 şi este regizat de celebrul Guy Ritchie

AMC Networks este deja prezentă în România prin intermediul televiziunilor AMC, Film Cafe, TV Paprika, Minimax și JimJam. Film Mania este deja un nume cunoscut în Ungaria și reprezintă succesorul televiziunii Filmmuzeum, această schimbare având loc în anul 2012. Tot în aceeași perioadă, o altă televiziune din cadrul grupului AMC, Zone Romantica, a fost transformată în Film Cafe.

Alte posturi TV care au apărut în grilă în această primăvară

De la începutul acestei luni, Televiziunea Română a lansat un canal dedicat sportului în România. Acest nou canal TV va transmite Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în perioada 26 iulie – 11 august. TVR SPORT va difuza o gamă variată de sporturi, pe lângă fotbal, oferind o selecție diversă de opțiuni pentru pasionații de sport. Cu această lansare, telespectatorii vor avea acces la competiții din diverse domenii sportive, pentru care TVR a obținut drepturi de transmisie, precum și programe exclusive, inclusiv imagini din arhiva de aur a televiziunii, știri, emisiuni-portret, interviuri și dezbateri pe teme specifice.

Lovitură pentru Netflix şi HBO. Un nou competitor a intrat pe piața de streaming din România cu un abonament mai ieftin
De asemenea, o altă veste bună pentru iubitorii de istorie din România, Prima a lansat primul canal de televiziune dedicat entuziaștilor de istorie, denumit Prima History. Anunțul a fost făcut oficial de către reprezentanții trustului Clever Media, iar canalul TV înlocuiește CinemaEst în grila de programe a abonaților Digi.

Clever Media a inaugurat noul post de televiziune, care a luat locul CinemaEst, începând cu data de 7 decembrie 2023. Prima History se angajează să ofere telespectatorilor săi o perspectivă clară asupra istoriei, ajutându-i să înțeleagă trecutul real și să construiască un viitor strălucit.