Apare un nou tip de pensie în România. Daniel Apostol: Se adresează persoanelor care vor să economisească pentru viitor

Uniunea Europeană a aprobat regulamentul pentru introducerea pensiilor personale. Este vorba despre un sistem facultativ destinat persoanelor care vor să economisească pentru viitor. Este un sistem separat de sistemul public de pensii şi de sistemele de pensii private.

19 apr. 2022, 15:09
Apare un nou tip de pensie în România. Daniel Apostol: Se adresează persoanelor care vor să economisească pentru viitor

Românii vor beneficia de un nou tip de pensie. Este vorba despre o pensie facultativă care se adresează persoanelor fizice din România care vor să economisească pe termen lung.

„Este vorba despre o pensie facultativă, un produs de economisire pe termen lung facultativ. El se adresează tuturor persoanelor fizice care astfel sa economisească bani pentru viitor, pentru vârsta pensionării, fiind separat de sistemul public de pensii, dar si cel de pensii private.

Citeşte şi: Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale. „Este o reformă asumată de stat”

Care este particularitatea acestui nou produs? Este vorba despre un produs de pensii portabil, permite schimbarea resedinţei participantului dintr-un stat membru UE in alt stat membru fara sa fie nevoit sa schimbe furnizorul de pensie paneuropean”, a explicat Daniel Apostol, director de comunicare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), la România TV.

Citeşte şi: Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor şi renegocierea PNRR: „Eu am discutat cu colegii din Casa Naţională de Pensii Publice şi am stabilit să continuăm acest proces”