Apariţie SURPRINZĂTOARE într-un magazin din Tokyo: clienţii au fost întâmpinaţi de un robot umanoid

Un robot umanoid a apărut luni ca recepționer la magazinul universal Isetan Mitsukoshi Holdings Ltd., din centrul orașului Tokyo, oferind îndrumări audio clienților magazinului, informează agenția Kyodo, citată Agerpres.

20 apr. 2015, 10:12

Robotul, cu aspect feminin, pe nume Aiko Chihira, a fost creat de compania Toshiba Corp. și i-a întâmpinat pe clienți spunând „Vă mulțumesc foarte mult pentru vizita la magazinul nostru”. Unii cumpărători au privit umanoidul cu vădită curiozitate.

Este pentru prima dată când un robot care imită mișcările omului, inclusiv unele expresii faciale, a fost folosit pentru furnizarea de servicii pentru clienți la un magazin cu vânzare cu amănuntul, a anunțat compania Toshiba.

Robotul, îmbrăcat într-un kimono de vară (yukata) este utilizat de biroul de informații al departamentului Mitsukoshi al magazinului Nihonbashi până marți, 21 aprilie, înainte de apariția sa la un eveniment care va prezenta de miercuri, 22 aprilie, până pe 5 mai, la același magazin, cele mai noi tehnologii Toshiba.


loading...