Apartamente la preț de chilipir. Orașul în care îți poți cumpăra o locuință cu doar 130 de euro

Majoritatea oamenilor visează la o casă doar a lor pe care să o decoreze așa cum își doresc. Dacă s-ar putea să se și îmbogățească peste noapte ar fi perfect. Ei bine, nici nu e nevoie pentru că există un oraș unde un apartament costă doar 130 de euro.

18 iun. 2023, 08:30
Apartamente la preț de chilipir. Orașul în care îți poți cumpăra o locuință cu doar 130 de euro

Apartamente la preț de chilipir. Un afacerist care locuiește în Beijing, Hu Yongwei, a cumpărat 15 apartamente cu două sau trei camere în orașul Hebi din centrul Chinei pe care a dat aproximativ 28.000 de euro. Hebi este un oraș din provincia Henan, situat pe un relief muntos, la marginea platoului Shanxi. Hebi avea, în 2020, o populație de 1,5 milioane de locuitori. În Hebi se află câteva mine de cărbune și orașul găzduiește Hebi New Area, o zonă economică foarte dezvoltată.

Citește și Schimbări fundamentale în imobiliare. Fără centrale de apartament şi cu staţii de încărcare pentru maşinile electrice

Apartamente la preț de chilipir. Cel mai scum- 2.300 de euro, iar cel mai ieftin 130 de euro

Apartamente la preț de chilipir. Toate locuințele au fost construite în 1990, iar pe ultimul dintre ele a plătit doar 2.300 de euro. „Apartamentele au fost vândute mai ieftin ca varza!”, a declarat antreprenorul de 39 de ani.

În aceste zone apartamentele sunt foarte ieftine, au spus agenții imobiliari. În mare parte, eke sunt cumpărate de persoane care locuiesc în acelor orașe, precum Huainan și Rushan, în est și Gejiu în sud-vest.

Pentru unul din apartamentele sale din Hebi, afaceristul a plătit 130 de euro. Prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful înregistrat în 2021, informează platforma imobiliară chinezească Anjuke.

În orașul Rushan, în ultima vreme au început să apară tot mai mulți cumpărători din afara Chinei, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, care vor să se stabilească la pensie la mare. De asemenea, un alt motiv ar fi că doritorii vor să stea acolo fiindcă costul vieții e mai modest.

Citește și S-a schimbat legea! Ce trebuie să facă proprietarii de apartamente, dacă au chiriaşi. Este obligatoriu, începând din 10 iunie

Economistul Nie Wen de la Hwabao Trust spune însă că trendul migrației spre aceste apartamente extrem de ieftine reflectă neîncrederea chinezilor în propriile resurse financiare, pe un plan îndelungat.