Apasă aceste puncte de pe faţă şi vei râmane surprins de ceea ce vei simţi

Durerile de cap sunt atat de ingrozitoare incat iti consuma toata energia si iti strica buna dispozitie. Exista mai multe tipuri de durere care variaza intre o durere neplacuta aparuta rar si una severa care persista.

13 aug. 2016, 08:35
Apasă aceste puncte de pe faţă şi vei râmane surprins de ceea ce vei simţi

Mare parte dintre durerile de cap sunt cauzate de un nerv numit Trigemen, care pleaca din creier si se imparte in trei ramuri, care cuprind intreaga fata. Oboseala, stresul, schimbarea de temperatura, parfumurile si anumite alimente pot provoca durerile de cap.

De asemenea, in cazul femeilor este bine de retinut ca parul strans ferm in coada poate declansa o durere de cap din cauza faptului ca tesutul conjunctiv care acopera scalpul este tensionat. Acelasi efect il au impletiturile si palariile sau bentitele stranse pe cap.

O alta cauza mai putin cunoscuta a durerilor de cap este omiterea meselor zilnice, care duce la o scadere anormala a glicemiei. O solutie ar fi sa mancati la ore bine stabilite si sa nu sariti niciodată peste mese.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de durere?

Apeleaza la terapia cu punctele de presiune. Functioneaza atunci cand apesi cu degetele anumite puncte din corp care elibereaza stresul muscular.

1. Zona tamplei. Palpeaza aceasta zona cu degetul aratator si cel mijlociu impreunate, pana vei gasi o portiune musculara moale. Daca isi este greu sa localizezi acest punct, plaseaza-ti degetele pe tample si apasa, coborand spre molari, de cateva ori. Vei simti cum partea principala a muschiului temporal se umfla sub apasare.

2. In spatele urechilor. Localizeaza punctele de la baza craniului, aproape de ceafa, imediat dupa oasele din spatele urechilor si aplica miscari rotative, apasand cu degetul mare, timp de doua minute.

3. Zona dintre ochi. Ciupeste pielea de deasupra nasului, plasand degetul mijlociu langa un ochi si pe cel mare langa celalalt si impinge incet in sus, astfel incat sa simti presiunea langa sprancene.

Sursa: teotrandafir.com