Apel către preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu: diaspora cere vaccinarea pe aeroport a românilor care vin în vacanţă de Paşti

Românii din diaspora au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin Cîțu, prin care cer să fie vaccinați pe aeroporturile din țară, pentru a nu sta în carantină în vacanța de Paști.

26 apr. 2021, 10:09
Apel către preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu: diaspora cere vaccinarea pe aeroport a românilor care vin în vacanţă de Paşti

Românii din diaspora au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin Cîțu. Aceștia fac un apel să fie vaccinați împotriva COVID în aeroporturille din țară, pentru a nu fi nevoiți să stea în carantină în vacanța de Paște.

„Ținta pe care și-a propus România să o vaccineze, 15 milioane de persoane, ne-am dat seama că acest lucru este imposibil dacă nu se vaccinează și diaspora. În al doilea rând, ar fi un gest important în relația cu românii de pretutindeni a statului român.

Apel al românilor din diaspora: „În Italia merge mai greu campania de vaccinare”

Totodată, țările europene care găzduiesc comunități de români vor aprecia acest demers al statului de a-și vaccina proprii cetățeni”, a explicat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, la Antena 3.

„În Italia, în momentul de față, estimările ca românii să se vaccineze sunt undeva în luna septembrie, octombrie. Merge mai greu campania de vaccinare în Italia. În România merge foarte bine așa că ar trebui să se organizeze aceste centre de vaccinare în punctele de frontieră de la intrarea țară”, a adăugat Eugen Terteleac.

Citeşte şi: Metroul din Drumul Taberei nu are călători. Cum explică reprezentanţii Metrorex dezinteresul locuitorilor din zonă faţă de transportul subteran