Apel umanitar! La 39 de ani, Roxana a fost diagnosticată cu o tumoare malignă a ovarului. După șase intervenții chirurgicale și nenumărate recidive, salvarea i-a venit din China, unde ar putea beneficia de o terapie inovatoare pentru tumori solide

Roxana Carabineanu are 39 de ani și o fetiță de 7 ani pe care o iubește până la cer și înapoi. Viața ei s-a schimbat în toamna anului 2020, când a mers la un control ginecologic de rutină. Atunci a aflat că are un chist ovarian de 7 cm.

14 feb. 2024, 18:04

Roxana Carabineanu a făcut o primă operație în timpul căreia chistul i-a fost îndepărtat cu tot cu ovar. Dar problemele de sănătate erau abia la început. A fost diagnosticată cu tumoare malignă a ovarului cu celule germinale de tip Yolk sac și a fost supusă unei a doua intervenții chirurgicale la nici jumătate de an după prima, deoarece tumoarea recidivase.

La 39 de ani, Roxana Carabineanu a fost diagnosticată cu o tumoare malignă a ovarului

A făcut chimioterapie în Turcia și în București, dar a trebuit să întrerupă ședințele în momentul în care a primit un alt diagnostic crunt – ocluzie intestinală – și a fost supusă unei a treia intervenții chirurgicale. În total, tânăa a fost supusă la nu mai puțin de șase intervenții chirurgicale, dar boala recidivează la anumite intervale de timp.

La începutul acestui an, Roxana a plecat în China pentru a începe o terapie inovatoare pentru tumori solide, care stopează recidiva și distruge complet celulele canceroase. Costul estimativ al tratamentului in China este de 150.000 euro, bani de care familia Roxanei nu mai dispune în acest moment, după toate cheltuielile de până acum. De aceea tânăra a apelat la ajutorul oamenilor care au posibilitatea să o ajute.

Mai multe informații despre cazul Roxanei Carabineanu se găsesc pe pagina de Facebook care găzduiește grupul Roxana’s Hope: Sprijin pentru Lupta împotriva Cancerului

Numele meu este Carabineanu Roxana, am 39 ani, locuiesc în Otopeni, sunt căsătorită și am o fetiță de 7 ani. Sunt diagnosticată, din decembrie 2020, cu tumoare malignă a ovarului cu celule germinale de tip Yolk sac.

Povestea mea a început în octombrie 2020, când la un control ginecologic de rutină a fost depistat un chist ovarian de 7 cm. Eu anual îmi făceam controale ginecologice, dar niciodată nu au fost semnalate probleme. În decembrie 2020 am făcut operația nr.1 la spitalul Fundeni, unde am scos tumoră cu tot cu ovar și am primit diagnosticul de teratom ovarian matur tridermic. În mai 2021 a recidivat și am făcut operația nr.2 la Spitalul de Urgență Elias. Aici am primit diagnosticul de tumoare malignă ovariana cu celule germinale de tip Sac Yolk.

Am plecat pe 15 iunie 2021 în Turcia din disperare sa încep cat mai repede chimioterapia. Aici am primit schema de tratament și am făcut primul ciclu de chimioterapie BEP. Costurile au fost enorme de 20.000 eur datorita faptului că la ultima operatie de la Elias contactasem și o bacterie și făceam febră foarte mare după fiecare zi de chimioterapie. Schema era bună markerii scădeau dar nu puteam continua tratamentul din cauza febrei peste 40 grade.

Următoarele 3 cicluri BEP le-am continuat la NEOLIFE Băneasa.

În septembrie 2021, s-a întrerupt chimioterapia și am făcut operația nr. 3, la Spitalul Elias, pentru ocluzie intestinală.

În octombrie 2021, tot la Spitalul de Urgență Elias a urmat operația nr.4 de histerectomie totală.

În decembrie 2021 s-a continuat chimioterapia, cu ciclul 4 BEP dar fără răspuns favorabil.

În perioada ianuarie-februarie 2022, la Institutul Oncologic București, am făcut 2 cicluri de chimioterapie TIP fără răspuns favorabil. În martie 2022, la SANADOR am făcut operația nr.5 pentru recidivă, cost 10.000 euro. Dar a fost salvarea mea pentru că făceam numeroase aderente intestinale și puteam oricând să fac blocaj intestinal din nou.

În perioada aprilie-iulie 2022, am urmat chimioterapie tip VAC, la Institutul Oncologic București, fără rezultate favorabile. Chiar mi s-au spus de către doctora de la IOB că ea nu mai are alte variante pentru mine și să caut pe net sa plec în afara.

Am căutat disperata alte soluții și din august 2022-iunie 2023 am participat la un studiu clinic în Barcelona cu inhibitor KRAS G12C și inhibitor SHP2. Din cauza unei noi recidive a fost oprit studiul urmând operația nr.6 tot la spitalul SANADOR. Am ales acest spital pentru că Dr. MITULESCU este o minune de om care mi-a salvat viața de doua ori. Cost 10.000 euro.

Am urmat apoi teste genetice în Italia și Germania cu un cost aproximativ de 3500 euro, în urma cărora mi-a fost recomandată o terapie țintită cu medicamentul SOTORASIB.

3 luni l-am achiziționat din surse proprii cu un cost de 5.000 euro/lună, apoi prin instanță am obținut medicamentul gratuit pentru încă 3 luni.

Din decembrie 2023, celulele s-au obișnuit cu tratamentul și a urmat o altă recidivă.

Ajut-o pe Roxana!

În 28 ianuarie 2024 am plecat în China, la Hospital of Guangzhou Medical University, pentru a începe o terapie inovatoare CAR-T pentru tumori solide, pentru a stopa recidiva și pentru distrugerea completă a celulelor canceroase.Costul estimativ al tratamentului este de 150.000 euro.Puteti dona:IBAN: RO75INGB0000999902380814Titular cont: Roxana CarabineanuBanca: INGB CENTRALAMoneda: RONCod SWIFT/BIC: INGBROBUIBAN: RO70INGB0000999903373020Titular cont: Roxana CarabineanuBanca: INGB CENTRALAMoneda: EURCod SWIFT/BIC: INGBROBURoxana Carabineanu