INUNDAŢII ÎN OLT. Apele au distrus zeci de case şi gospodării

Zeci de oameni evacuaţi din calea apelor, în judeţul Olt, după ce un pârâu care e secat aproape tot anul a făcut acum prăpăd. Pompierii au muncit non-stop să-i ajute pe oameni. Din păcate, hidrologii nu vin cu veşti bune, mai multe râuri din zonele deja afectate sunt sub cod portocaliu de inundaţii.

07 mart. 2014, 06:35
INUNDAŢII ÎN OLT. Apele au distrus zeci de case şi gospodării

Situaţia este deosebit de gravă în judeţul Olt, informează România TV. 30 de case din trei localităţi au fost inundate. De asemenea, apa a pătruns în 300 de curţi. Speriaţi, oameni au fugit din calea apelor, au mers la rude sau la prieteni.

Citeşte şi Inundaţii în Craiova: Precipitaţiile din ultima perioadă fac ravagii în sudul ţării

Alţii au fost cazaţi la căminul cultural sau şcolile din localităţile respective, unde au primit apă şi ceva de mâncare. 

Citeşte şi INUNDAŢII ÎN BRAZILIA: O femeie a născut într-o barcă cu provizii VIDEO

Autorităţile sunt încă în alertă, codul portocaliu emis de hdrologi fiind valabil până vineri seară. Echipele de intervenţie sunt pe teren şi încearcă să creeze diguri, pentru a împiedica intrarea apelor în casele oamenilor.

În comuna Movileni sunt prezenți și zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt care, alături de săteni, ridică diguri de apărare din saci cu nisip, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Alin Băsășteanu.”Un număr de 40 de pompieri civili şi militari sunt dispuşi în zonă. Ei au încărcat 1.200 de saci cu nisip şi participă, dacă este cazul, la evacuarea oamenilor”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pârâul Dorofei s-a revărsat și în comuna Șerbănești unde a inundat 30 de hectare de teren agricol. Purtătorul de cuvânt al ISU Olt a afirmat că pe trei pârâruri din județ, respectiv Teslui-Muntean, Beica și Mamu, au fost depășite cotele de atenție.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de INUNDAŢII pe râurile din sudul ţării. Sute de oameni evacuaţi, o persoană decedată

În urmă cu nouă ani, ieșirea din matcă a pârâului Dorofei în localitățile Movileni și Șerbănești și ruperea unui baraj din Movileni au dus la moartea a cinci persoane și la distrugerea a sute de locuințe.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a anunţat că în perioada 6.03.2014, ora 18:00 – 7.03.2014, ora 18:00, se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice din sudul ţării, cu depăşiri ale cotelor de atenţie.