Apelul disperat al OMS către români: „Vă implor să vă vaccinaţi! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!”

Liderii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au lansat un apel disperat către români. Aceştia îi îndeamnă să se vaccineze împotriva coronavirusului, atrăgând atenţia că viitoarele mutaţii ar putea afecta copiii.

08 nov. 2021, 10:34
Apelul disperat al OMS către români: „Vă implor să vă vaccinaţi! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!”

Apelul disperat al OMS către români. Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează asupra viitoarelor mutaţii ale virusului SARS-COV 2 şi în roagă pe români să se vaccineze.

Apelul disperat al OMS către români

Directorul pentru Situaţii de Urgenţă al OMS Europa s-a întâlnit cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România pentru a discuta despre situaţia dezastruoasă în care se află ţara noastră din cauza pandemiei.

Expertul avertizează că următoarele mutații ar putea afecta copiii şi le cere tuturor să aibă încredere în dovezile ştiintifice.

Citeşte şi Raed Arafat: „Tratamentul împotriva Covid-19 este mai toxic decât orice vaccin”

“Este timpul să lucrăm împreună, să credem în evidență, să credem în medicină și în sănătate (..) Vaccinurile administrate în România sunt aprobate, validate, cu studiile clinice încheiate. Nu am avut niciodată atât de multe persoane vaccinate cu același ser la nivel global (…) Suntem în război cu un virus care nu cunoaște granițe, limite.

Nu este o creatură sofisticată, dar știe cum să supraviețuiască și următoarele variante, următoarele mutații ar putea afecta copiii, deci să fim atenți, să acționăm rapid (…) Vă rog, vă implor să vă vaccinați! (…) Fiecare viață contează, suntem aici să salvăm vieți și să salvăm viața viitoarei generații (…) Vaccinul este un scut, dacă vom fi uniți virusul nu va putea pătrunde”, le-a transmis românilor Dorit Nitzan, directorul pentru Situații de Urgență OMS Europa, potrivit ardealnews.ro. 

De asemenea, președintele Colegiului Medicilor din România a explicat că vaccinul nu ne va feri să facem boala, dar vom face o formă ușoară și în felul acesta se va ridica presiunea de pe sistemul sanitar. Medicul a mai spus că trebuie implicată biserica în promovarea campaniei de vaccinare, pentru că Biserica este o forță în România.

Potrivit ultimelor date raportate de autorităţi, în ultima săptămână aproape 90% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului erau nevaccinaţi. De asemenea, o analiză recentă arată că raportul dintre cei vaccinaţi şi nevaccinaţi care au murit este de 1 la 20. Asta înseamnă că 19 dintre ei ar trăi şi acum dacă s-ar fi imunizat, explică medicii.

Reamintim că România este pe locul trei în lume, după Rusia şi Ucraina, la decesele zilnice cauzate de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 5.293 noi infectări cu SARS-COV-2 și 272 de decese. Până duminică, 7 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.706.882 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.159 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.496.473 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: Câţi oameni mai trebuie să moară să ne convingem că această pandemie este nemiloasă?