APELUL lui Oscar Pistorius se judecă pe 3 noiembrie

Procesul în apel al lui Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis prietena, Reeva Steenkamp, a fost fixat pentru data de 3 noiembrie.

22 sept. 2015, 18:30
APELUL lui Oscar Pistorius se judecă pe 3 noiembrie

Oscar Pistorius va reveni astfel la tribunal pe 3 noiembrie, potrivit AFP, care citează o sursă judiciară.

În 2014, după un proces foarte mediatizat, Oscar Pistorius a fost găsit vinovat de ucidere involuntară și condamnat la 5 ani de închisoare pentru că și-a ucis prietena, Reeva Steenkamp, împușcând-o în locuința atletului din Pretoria în februarie 2013. Parchetul a făcut apel împotriva acestei condamnări, estimând că judecătoarea Thokozile Masipa a interpretat greșit legea, reținând ”ucidere involuntară” și nu ”crimă cu premeditare”, pasibilă cu o pedeapsă de minimum 15 ani închisoare.

Curtea supremă de apel poate modifica verdictul anunțat în primă instanță și-l poate condamna eventual pe Oscar Pistorius la o pedeapsă mult mai grea. Ea poate de asemenea să decidă retrimiterea procesului în primă instanță.

Cu ambele picioare amputate de la vârsta de 11 luni, Oscar Pistorius a devenit o vedetă a sportului mondial înaintea acestei drame, participând la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 alături de sportivi valizi, în ciuda handicapului său.