Aplică turmeric în jurul ochilor şi în 10 minute EFECTELE VOR FI UIMITOARE

Putem spune cu usurinta ca turmericul, sau curcuma, este unul dintre cele mai sanatoase si mai puternice condimente din lume. Turmericul sprijina sanatatea pe mai multe planuri, avand proprietati antioxidante, antiinflamatorii si intarziind efectele imbatranirii.

01 mart. 2016, 08:39
Aplică turmeric în jurul ochilor şi în 10 minute EFECTELE VOR FI UIMITOARE

Acest condiment este aproape nelipsit din bucataria indiana, avand o aroma foarte apetisanta si o culoare aurie foarte placuta, scrie secretele.com. Turmericul se foloseste de multe secole in medicina ayurvedica si chineza pentru prevenirea si vindecarea multor boli si afectiuni.

Citeşte şi Un condiment banal e mai puternic decât multe pastile. Ştiinţa o confirmă

Efectele sale variaza de la calmarea durerii pana la combaterea cancerului.

Cel mai puternic compus continut de acest condiment, curcumina, a fost intens cercetat in anii recenti. Curcumina actioneaza ca un antioxidant puternic si detine proprietati antiinflamatorii si antiseptice. Acest condiment uimitor si super sanatos este bogat in tot felul de nutrienti sanatosi, printre care si vitamine, minerale si fibre. In plus, nu are niciun fel de efecte adverse.

Turmericul – principalele beneficii asupra sanatatii:

1. Poate preveni cancerul

Acest condiment uimitor anuleaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi din organism si protejeaza celulele corpului. Turmericul poate bloca enzimele care sustin dezvoltarea celulelor canceroase. Pentru a te proteja de a aceasta boala atat de periculoasa, tot ce trebuie sa faci este sa presari zilnic cate 1 lingurita din acest preparat peste mancarurile tale preferate.

2. Previne boala Alzheimer

Turmericul protejeaza celulele creierului si stimuleaza functiile cerebrale. De asemenea, poate preveni si incetini progresia bolii Alzheimer prin faptul ca elimina acumularile de amiloide din creier.

3. Tine diabetul sub control

Turmericul este foarte util si eficient inclusiv in reglarea nivelului glicemiei. Scade rezistenta la insulina, prevenind astfel diabetul de tipul 2. In combinatie cu tratamentele medicamentoase puternice, turmericul incurajeaza scaderea glicemiei.

4. Actioneaza ca un antiinflamator natural si previne artrita

Asa cum am mentionat mai sus, acest condiment remarcabil are proprietati antiinflamatorii si antioxidante puternice, care sunt foarte utile in tratarea articulatiilor rigide si dureroase, respectiv a artritei. Turmericul este un remediu natural puternic pentru artrita si se numara printre cele mai bune substante cu efect de reducere a inflamatiei.

5. Poate vindeca ranile

Datorita proprietatilor sale antiseptice si antiinflamatorii, turmericul poate trata eficient zgarieturile, taieturile superficiale, arsurile sau loviturile. In acest scop, se recomanda sa-l folosesti sub forma de pasta. Efectele regenerante si reparatoare il recomanda inclusiv pentru tratarea psoriazisului si a altor afectiuni inflamatorii ale pielii.

6. Imbunatateste functia digestiva

Turmericul stimuleaza functia vezicii biliare si reduce simptomele de balonare si flatulenta. Poate fi util si in tratarea inflamatiei intestinale. Ai grija, insa, stimularea vezicii biliare s-ar putea sa nu fie indicata mereu in afectiunile vezicii biliare.

7. Curata ficatul

Acest condiment uimitor si puternic este, de asemenea, un excelent detoxifiant pentru ficat si imbunatateste circulatia sangelui. Nu ezita sa-l introduci in regimurile de detoxifiere corporala.

8. Sprijina sanatatea pielii

Stiai ca acest condiment puternic previne pigmentarea pielii? Ei bine, chiar asa este, prin folosirea frecventa uniformizeaza culoarea tenului, tonifieaza pielea si confera tenului stralucire.

Iata cum poti prepara cu usurinta acasa o pasta de turmeric pentru ingrijirea tenului

– Amesteca ½ lingurita de suc de lamaie cu un deget de faina gram, 1 lingurita de suc de rosii si ½ lingurita de turmeric. Omogenizeaza bine ingredientele pana obtii consistenta unei paste, apoi aplica preparatul pe cercurile intunecate din jurul ochilor si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute. Dupa aplicatie, indeparteaza-l prin clatire cu apa rece. Vei fi uimit cat de repede vor disparea cercurile intunecate de sub ochi! –

Sau, ca alternativa, poti incerca aceasta metoda: pasta de turmeric cu suc de ananas. Aplica preparatul pe cercurile intunecate de sub ochi, lasa-l sa actioneze timp de 10 minute, si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Cercurile intunecate vor disparea foarte repede.

Citeşte şi Cum să prepari sirop pentru tuse la tine în casă

9. O inima sanatoasa

Acest condiment puternic si super sanatos poate reduce nivelul de colesterol rau (LDL). Turmericul este foarte eficient pentru curatarea arterelor. Previne formarea cheagurilor de sange si a placii arteriale. Pentru a folosi turmericul in acest scop, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi zilnic cate 1 lingurita de condiment la mancarurile tale preferate.

10. Imbunatateste dispozitia

In medicina alternativa, turmericul se foloseste si pentru tratarea depresiei si a anxietatii, precum si pentru imbunatatirea calitatii somnului. In continuare iti prezentam si reteta unuia dintre cele mai bune remedii pe baza de turmeric, o bautura cunoscuta sub denumirea de lapte auriu. Acest remediu puternic previne si trateaza diareea, febra, bronsita, racelile, infectiile virale, durerile de cap, lepra, infectiile renale si bolile vezicii urinare. In plus, elimina parazitii intestinali si calmeaza durerile articulare si musculare cauzate de inflamatii sau de artrita.

Lapte auriu – RETETA:

Ingrediente:

– O cana de lapte

– O jumatate de lingurita de turmeric

– ¼ lingura de piper negru boabe

– O lingura de miere

– O jumatate de lingura de ulei de cocos virgin

– O pastaie de cardamon pisata

– Un betisor de scortisoara

Instructiuni:

Nota: piperul negru si uleiul de cocos imbunatatesc absorbtia curcuminei.

Iata ce ai de facut – Incalzeste laptele pe foc, apoi adauga la el cardamomul si scortisoara. In urma, adauga si turmericul, piperul, mierea si uleiul de cocos, si amesteca mereu. Atentie! Laptele trebuie sa nu atinga punctul de fierbere!

La sfarsit, strecoara scortisoara si cardamomul, iar laptele auriu este gata! Nu uita sa mesteci mereu in lapte pe timpul prepararii, deoarece nu toate ingredientele sunt solubile. Savureaza cu placere bautura!
– See more at: http://www.secretele.com/2016/03/aplica-turmeric-in-jurul-ochilor-si-in.html#sthash.Ero3SOwO.dpuf