Aplicaţia care îţi urmăreşte fiecare mişcare şi transferă datele agenţiilor de publicitate

Publicat: Miercuri, 18 Mai 2016 09:53 // Actualizat: Miercuri, 18 Mai 2016 09:53 // Sursa: romaniatv.net

RunKeeper este o aplicaţie al cărui scop este de a urmări şi înregistra date despre activitate fizică a utilizatorului. Date legate de paşi, monitorizarea bătăilor inimii şi alte asemenea informaţii culese în timpul activităţii de fitness şi furnizate agenţiilor de publicitate, informează Noobz.ro.

Foto: noobz.ro

Recent, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a descoperit că Runkeeper urmăreşte locaţia utilizatorilor chiar şi atunci când aplicaţia nu este activă, când de fapt aplicaţia ar trebui să se oprească din urmărire atuni când activitatea de fitness se încheie.

Şi mai rău este că, tot această agenţie a descoperit că toate aceste date sunt transferate de FitnessKeeper, dezvoltatorul din spatele RunKeeper, într-o bază de date a agenţiei de publicitate numite Kip.me cu sediul în Statele Unite ale Americii.

Vineri, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a depus o plângere împotriva FitnessKeeper pentru încălarea protejării datelor în Europa: „Toată lumea înţelege că Runkeeper urmăreşte utilizatorii în timpul în care exercită o anumite activitate fizică, dar să continui şi după antrenament, deşi monitorizarea ar trebui să se încheie, nu este deloc în regulă.

Mai multe detalii găseşti pe Noobz.ro.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aplicatie miscare mobil aplicatii mobile aplicatii smartphone Runkeeper
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mai 10:16
... RunKeeper este o aplicaţie al cărui scop este de a urmări şi înregistra date despre...
18 mai 10:07
...este o aplicaţie al cărui scop este de a urmări şi înregistra date despre activitate fizică a utilizatorului. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H