Aplicaţia care îţi urmăreşte fiecare mişcare şi transferă datele agenţiilor de publicitate

RunKeeper este o aplicaţie al cărui scop este de a urmări şi înregistra date despre activitate fizică a utilizatorului. Date legate de paşi, monitorizarea bătăilor inimii şi alte asemenea informaţii culese în timpul activităţii de fitness şi furnizate agenţiilor de publicitate, informează Noobz.ro.

18 mai 2016, 06:53
Aplicaţia care îţi urmăreşte fiecare mişcare şi transferă datele agenţiilor de publicitate

Recent, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a descoperit că Runkeeper urmăreşte locaţia utilizatorilor chiar şi atunci când aplicaţia nu este activă, când de fapt aplicaţia ar trebui să se oprească din urmărire atuni când activitatea de fitness se încheie.

Şi mai rău este că, tot această agenţie a descoperit că toate aceste date sunt transferate de FitnessKeeper, dezvoltatorul din spatele RunKeeper, într-o bază de date a agenţiei de publicitate numite Kip.me cu sediul în Statele Unite ale Americii.

Vineri, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a depus o plângere împotriva FitnessKeeper pentru încălarea protejării datelor în Europa: „Toată lumea înţelege că Runkeeper urmăreşte utilizatorii în timpul în care exercită o anumite activitate fizică, dar să continui şi după antrenament, deşi monitorizarea ar trebui să se încheie, nu este deloc în regulă.

Mai multe detalii găseşti pe Noobz.ro.