Aplicaţia care te face fericit există!

Există multe studii care ne-au arătat că Facebook și Instagram ne fac nefericiți, dintr-o varietate de motive. Ei bine, se pare că lucrurile stau diferit în ceea ce privește Snapchat, dar nu din motivele la care te-ai fi gândit.

25 oct. 2015, 15:00
Aplicaţia care te face fericit există!
Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu, în cadrul căruia au demonstrat că Snapchat e o platformă excelentă pentru interacțiuni satisfăcătoare. Deși pentru mulți e o aplicație socială creată pentru sexting și pentru a oferi tinerilor un spațiu de distribuire temporară a pozelor cu conținut sexual, e folosită mai mult pentru a comunica și interacționa cu persoanele apropiate. A ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi zilnic, ceea ce e un indiciu destul de relevant.

Studiul a fost efectuat pe 154 de studenți posesori de smartphone și a fost publicat în Information, Communication și Society. De asemenea, e unul dintre primele studii care analizează modul în care rețelele sociale ne afectează dispoziția. Starea de bine a participanților a fost apreciată în funcție de răspunsul lor la diverse mesaje, trimise pe parcursul zilei. Întrebările erau de tipul „Cât de bine te simți acum?” sau „Cât de plăcută sau neplăcută a fost ultima interacțiune?”

Află de ce Snapchat te face mai fericit decât Facebook!