Aplicaţia care te va ajuta să citeşti un roman în 90 de minute

Publicat: Joi, 06 Martie 2014 21:57 // Actualizat: Joi, 06 Martie 2014 21:57 // Sursa: romaniatv.net

Felul în care citim se va schimba pentru totdeauna. Aplicaţia Spritz ne va ajuta să citim o carte precum "Harry Potter şi Piatra Filozofală", de 309 pagini, în mai puţin de 77 de minute.

Pentru a citi atât de repede - până la 1.000 de cuvinte pe minut, va trebuie să folosim aplicaţia Spritz ce va fi lansată în curând şi să ne luăm rămas bun de la cititul pagină cu pagină.

Spritz va fi disponibilă pentru Samsung Galaxy S5 şi Samsung Gear 2. În această aplicaţie, cuvintele din carte vor apărea unul câte unul, extrem de rapid, lucru care ne va permite să citim la viteze între 250 şi 1.000 de cuvinte pe minut. Un om normal, la nivel de facultate, citeşte între 200 şi 400 de cuvinte pe minut.

Spritz nu este prima aplicaţie care ne sugerează să citim cuvânt cu cuvânt. Spritz manipulează, însă, formatul cuvintelor pentru a le alinia cu mişcarea naturală a ochiului atunci când citeşte, folosind metoda "Optimal Recognition Point". Astfel, punctul optim de recunoaştere se află în stânga centrului fiecărui cuvânt.

Spritz recunoaşte acest punct optim de recunoaştere din toate cuvintele, astfel încât ochii noştri nu trebuie să se mişte pentru a le citi, procesând informaţia instantaneu.

Iată câteva exemple din aplicaţie:

250 de cuvinte pe minut

350 de cuvinte pe minut

500 de cuvinte pe minut

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aplicaţia Spritz aplicaţie citit cărţi carte citit citit cărţi Spritz
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H