Aplicaţie smartphone pentru urmărirea COVID-19. Cei care nu vor s-o instaleze sunt obligaţi să poarte brăţări

Aplicația “StopCOVID”, va intra în testare pe 11 mai, dată la care autorităţile franceze vor începe relaxarea restricţiilor, a anunţat Ministerul pentru Afaceri Digitale de la Paris.

04 mai 2020, 07:24
Aplicaţie smartphone pentru urmărirea COVID-19. Cei care nu vor s-o instaleze sunt obligaţi să poarte brăţări

Ministrul pentru Afaceri Digitale, Cedric O, un apropiat la preşedintelui Emmanuel Macron, a prezentat aplicaţia ca un element cheie al strategiei Franţei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, suspecţii de coronavirus vor fi trebui să o instaleze, potrivit presei de la Paris, însă cei care nu au smartphone-uri vor fi obligaţi să poarte brăţări pentru a le fi urmărit traseul.

Citeşte şi Au apărut gadgeturile care te protejează de coronavirus. Blochează particulele nocive

Nu este nimic magic legat de această aplicaţie, dar nu este nici o cochetărie tehnologică. Este utilă dacă este integrată în sistemul global de sănătate„, a scris ministrul pe platforma online Medium. Ţările se grăbesc să dezvolte aplicaţii pentru evaluarea riscului ca o persoană să infecteze o alta şi pentru a ajuta la izolarea celor care ar putea răspândi boala.

Ca şi alte ţări din Europa, Franţa a optat pentru soluţia Bluetooth, a apropierii între dispozitivele mobile, respingând alternativa de utilizare a datelor de localizare, folosită de unele ţări din Asia. Franţa a optat pentru o abordare centralizată, astfel că Apple în mod special va trebuie să modifice setările iPhone-urilor.