Aplicaţii aeriene în sudul Rusiei: Aviaţia de atac a fost ridicată de la sol

Mai mult de zece avioane de atac Su-25SM de la baza aeriană din Krasnodar, Districtul Militar Sud, au fost ridicate miercuri de la sol, în urma unei alerte de luptă în cadrul unui exercițiu aerian, urmând să fie relocate temporar la aeroporturi militare de rezervă din regiunile Krasnodar și Stavropol (sudul Rusiei), a relatat Interfax.

17 iun. 2015, 12:35
Aplicaţii aeriene în sudul Rusiei: Aviaţia de atac a fost ridicată de la sol

Aviația de atac a fost ridicată miercuri la semnalul de alertă în cadrul unor exerciții tactice în sudul Rusiei. În prealabil, formațiunile aeriene au fost plasate în stare de alertă maximă, iar echipajele și serviciile de la sol au efectuat procedurile de pregătire pentru zbor’, potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Districtului Militar Sud, informează Agerpres.

În cadrul acestor exerciții, piloții vor efectua sarcini de zbor la altitudini extrem de mici și de eludare a sistemelor de apărare antiaeriană ale unui inamic convențional.

De fapt, aplicațiile aeriene în Districtul Militar Sud au început marți, urmând să dureze până vineri, mobilizând 40 de avioane de atac Su-25, 20 de avioane de vânătoare Su-27, Su-30 și MiG-29, precum și 10 elicoptere de transport aerian Mi-8. La aceste aplicații participă unități dislocate în regiunile Krasnodar și Stavropol, precum și din regiunea Rostov (la granița cu Ucraina).