Aplicaţii periculoase care îţi fură DATELE PERSONALE din telefoanele mobile

Specialiștii de la Check Point, o companie specializată în dezvoltarea de soluții pentru securitate pe internet și în sisteme VPN, au lansat un avertisment serios legat de câteva aplicații pot accesa date ale utilizatorilor.

20 dec. 2020, 11:46
Aplicaţii periculoase care îţi fură DATELE PERSONALE din telefoanele mobile

Aplicaţii periculoase care îţi fură DATELE PERSONALE din telefoanele mobile. Specialiștii de la Check Point au lansat un avertisment care se referă la utilizatorii de telefoane mobile cu Android. Câteva aplicații pe care aceste persoane le pot instala pe dispozitivele lor mobile pot fi periculoase. Acestea le pot permite hackerilor să le copieze parolele și să obțină acces la mesaje, fotografii și chiar și la conturile bancare.

Aplicaţii periculoase care îţi fură DATELE PERSONALE

Aplicațiile afectate au conținut un instrument numit CVE-2020-8913. Acesta le-a permis hackerilor să acceseze date confidențiale ale unor utilizatori. Google a rezolvat problema. Însă, specialiștii de la Check Point au estimat că au apucat să fie afectați câteva sute de milioane de oameni. Conform specialiștilor, citați de The Mirror, aplicațiile cu probleme ce au fost identificate sunt: Viber, Booking, Cisco Teams, Yang Pro, Moovit, Grindr, OKCupid, Bumble, Edge, Xrecorder și PowerDirector.

În baza descoperirilor pe care le-au făcut, cercetătorii le-au recomandat utilizatorilor de telefoane mobile cu Android să instaleze o soluție pentru securitate cibernetică pe smarphone-uri.

Recent, și cercetătorii de la Bitdefender au venit cu un avertisment pentru utilizatorii de telefoane mobile cu Android. Aceștia au atras atenția asupra faptului că au identificate 17 aplicații în magazinul Google Play ce descarcă mult mai repede bateriile dispozitivelor mobile. Aplicațiile problematice au fost enumerate de specialiști, care au precizat că acestea au fost descărcate deja de peste 550.000 de ori.

În afară de pericolele ce au fost semnalate de specialiști, telefoanele mobile pot prezenta și alte amenințări pentru utilizatorii lor. De exemplu, simplele lor suprafețe pot pune în pericol sănătatea oamenilor. Microbiologul Charles Gerba de la Universitatea din Arizona a atras atenția că telefoanele mobile sunt unul dintre cele mai murdare lucruri pe care le atingem în fiecare zi.