Apocalipsa 2012: „Sfârşitul lumii” poate fi văzut în direct, pe internet

Toţi cei care se tem că lumea se va sfârşi pe 21 decembrie pot urmări imagini în direct din spaţiu, pentru a vedea ce se întâmplă.

17 dec. 2012, 13:53
Apocalipsa 2012: „Sfârşitul lumii” poate fi văzut în direct, pe internet

Slooh Online Camera va transmite mai multe imagini din spaţiu, începând de luni, 17 decembrie. Imaginile vor permite publicului să se uite după eventualele furtuni solare monstruoase, asteroizi criminali sau alţi potenţiali agenţi ai apocalipsei mayaşe care ar veni vineri.

„În loc să oferim părerile oamenilor de ştiinţă care au infirmat toate scenariile apocalipsei, Slooh are atitudinea „hai să vedem chiar noi””, a declarat Bob Berman, de la Astronomy Magazine, care va participa la transmisiunile live.

„Slooh va observa planetele şi planul ecliptic pentru a arătat tuturor că se întâmplă sau nu se întâmplă ceva extraordinar”, a mai spus Berman.

Slooh va transmite imagini de la observatoarele din Arizona şi din Insulele Canare. Fiecare zi se va concentra pe câte un „element” a apocalipsei, de la erupţiile solare masive la o coliziune cu o planetă mitică ucigaşă.

Unii oameni se tem că sfârşitul calendarului mayaş se termină pe 21 decembrie, aducând cu sine şi sfârşitul lumii. Al 13-lea bak’tun, un ciclu de 144.000 de zile, denumit şi Numărătoarea Lungă, se termină la acea dată. Mayaşii nici nu se gândeau, însă, la aşa ceva: pentru ei urma un nou ciclu. Vezi aici ce spune, în realitate, calendarul mayaş.

Şi cercetătorii de la NASA au infirmat toate zvonurile despre o posibilă apocalipsă.