Apocalipsa se va produce când Luna va lovi Pământul

 Luna este pe cale de a se ciocni catastrofal cu Pământul, anticipează un cercetător care s-a dedicat studiului fenomenelor spaţiale. El spune că Apocalipsa se va produce atunci când Luna va lovi Terra.

03 feb. 2017, 21:42
Apocalipsa se va produce când Luna va lovi Pământul

La ora actuală, Luna se depărtează de Terra cu un ritm de 3,8 centimetri pe an. Cercetătorul Jason Barnes, de la Universitatea din Idaho a declarat pentru Forbes că satelitul lunar va începe să se apropie de Pământ şi, inevitabil, îl va lovi ăn interior, într-o fuziune spectaculară.

„În cele din urmă, Luna se va apropia atât de mult de Pământ, încât va pătrunde în interiorul acestuia, ca o spirală, disipând energia cinetică orbitală într-o spectaculoasă coliziune şi fuziune cu Pământul”,  susţine Barnes.

Se ştie că Luna s-a format în urmă cu 4,5 miliarde de ani din resturile provenite din ciocnirea unui corp ceresc de mărimea unei planete şi planeta Pământ în devenire, iar de atunci, luna a început să se îndepărteze de planeta noastră.

Citeşte şi Teoria conspiraţiei. Lumea se va sfârşi în OCTOMBRIE 2017

Omenirea va putea anticipa apocalipsa atunci când rotaţia Pământului va încetini în acelaşi ritm ca cel al perioadei orbitale a Lunii.

Oricum, noi nu vom reuşi să fim martori la asemenea eveniment deoarece, într-o perioadă de 6 miliarde de ani, Soarele va intra în „Faza Gigantică Roşie” („Red Giant Phase”). Aceasta se va produce când Soarele va rămâne fără combustibil nuclear, iar celelalte straturi se vor extinde spre Pământ, mistuind tot ce le va ieşi în cale şi distrugând astfel orice formă de viaţă.

Dar, până atunci, mai sunt 65 de miliarde de ani! Nu trebuie să intrăm în panică de pe-acum!…