Apple, acuzat că profită de moartea lui Whitney Houston VIDEO

Admiratorii vedetei care a murit sâmbătă după-amiază, într-un hotel din Los Ageles,  din motive necunoscute încă, au acuzat compania Apple că "exploatează" moartea lui Whitney, mărind de trei ori preţul ultimului său album.

13 feb. 2012, 10:37
Apple, acuzat că profită de moartea lui Whitney Houston VIDEO

Preţul albumului „Ultimate Collection”, lansat în 2007, a crescut brusc de la 4,70 de dolari, la 12,60 de dolari, potrivit Digital Spy. Utilizatorii site-ului s-au plâns că, din cauza creşterii preţului, nu mai au posibilităţi să descarce melodiile, scrie Daily Mail.

Mai mult, unii dintre fanii vedetei au acuzat Apple că profită de moartea lui Whitney pentru „a face bani”, iar alţii chiar i-au transmis companiei că ar trebui „să îi fie ruşine” pentru iniţiativa de a mări preţul albumului.

„Dacă spun că sunt supărat, ar fi prea puţin, dar ca iTunes să facă bani din moartea vedetei este îngrozitor, este o atitudine total parazitară (…) E păcat să umfli buzunarele unor pisici grase înainte ca trupul neînsufleţit al lui Whitney să se fi răcit”, scrie un admirator al lui Whitney.

Cu toate acestea, specialiştii estimează că, în următoarele săptămămâni, chiar şi în ciuda creşterii preţurilor, se aşteaptă ca single-urile şi albumele celebrei cântăreţe să domine piaţa, mai scrie tabloidul britanic. Publicaţia precizează că melodiile lui Whitney domină iTunes, cu celebra „I Will Always Love You”, lansată în 1992, care s-a bucurat de un zdrobitor succes mondial, la fel ca şi filmul „Bodyguard”, în care a jucat alături de Kevin Costner.

Albumurile lui Whitney au dominat, încă de duminică, şi clasamentul Amazon al celor mai bine vândute CD-uri, cu „The Greates Hits” pe locul întâi şi cu alte şapte într-un top 10, între care şi melodia din „The Bodyguard” şi „Waiting to Exale”. „The Greatest Hits” a dominat şi topul vânzărilor MP3 pe Amazon.

Whitney Houston a vândut peste 170 de milioane de albume şi single-uri în toată lumea pe parcursul carierei sale. A câştigat două Premii Emmy, şase Premii Grammy, 20 de Premii Billboard Music şi 22 de Music Awards.