Apple, decizie istorică. Vor fi afectaţi toţi utilizatorii de iPhone

Compania Apple ar putea anunța închiderea aplicației muzicale iTunes, după 18 ani, luni, în timpul unei conferințe mondiale dedicate dezvoltatorilor (Worldwide Developers Conference), organizată în orașul San Jose din statul american California, informează Bloomberg.

03 iun. 2019, 20:04
Apple, decizie istorică. Vor fi afectaţi toţi utilizatorii de iPhone

Mișcarea, scrie Bloomberg, face parte din strategia companiei de a se distanța de iPhone ca produs principal și a-și dezvolta servicii pe bază de abonament.

Trei aplicații separate, cu muzică, podcast-uri și conținut TV, vor înlocui iTunes, printre acestea numărându-se Apple TV+, lansată la începutul acestui an.

iTunes a fost lansată în 2001, ca media player, librărie și magazin online, însă aplicația a fost criticată în ultimii ani pentru că a inclus un număr crescut de opțiuni.

Cu 56 de milioane de utilizatori, serviciul pe bază de abonamente Apple Music – similar Spotify – oferă un model diferit de business comparativ cu cel propus de iTunes, respectiv „cumpără și descarcă”.

Vedete de la Hollywood precum Oprah Winfrey, Jennifer Aniston și Steven Spielberg s-au alăturat șefului Apple Tim Cook la evenimentul în care a fost anunțată lansarea unui nou serviciu de streaming video, în luna martie.

Atunci a fost anunțată și lansarea unui card de credit (Apple Card) și a serviciilor de știri (Apple News +) și jocuri video (Apple Arcade).

iTunes a revoluționat industria distribuției de muzică și video, însă, în prezent, este preferat consumul de conținuturi în streaming.

Apple a eliminat deja conturile iTunes de pe rețelele de socializare online Facebook și Instagram, în timp ce cel mai recent mesaj de pe Twitter datează din 26 mai.