LANSARE iPhone 11 şi Apple TV Plus. Care sunt cele 11 produse lansate de Apple

Apple a lansat noi produse și tehnologii. iPhone 11 și Apple Watch Series 5 sunt doar câteva dintre ele.

10 sept. 2019, 12:40
LANSARE iPhone 11 şi Apple TV Plus. Care sunt cele 11 produse lansate de Apple

Apple a lansat marţi noi produse și tehnologii. Printre acestea, un nou telefon mobil. IPhone 11, scriu jurnaliștii de la CNN. „A devenit atât de esențial pentru oamenii din întreaga lume”, a declarat CEO-ul Apple, Tim Cook. „A avut un impact profund asupra vieții noastre de zi cu zi.”

Apple a prezentat marţi, la evenimentul de toamnă al companiei, telefonul iPhone 11, care este prevăzut cu două camere pe spate şi opţiuni noi pentru culori, preţul de bază fiind de 699 de dolari, relatează Reuters.

Cele două camere pe spate vor susţine funcţionarea pe timp de noapte, la lumină scăzută, precum şi fotografiile cu unghi ultra larg. Apple a subliniat şi capacitatea iPhone 11 de a efectua selfie-uri cu mişcare lentă, această funcţie foto fiind promovată sub numele de „slofies.”

Dispozitivul va fi disponibil în culorile roşu purpuriu, verde, alb, roşu, negru şi galben. IPhone 11 va avea o baterie cu autonomie mai mare cu o oră comparativ cu cea a iPhone XR şi un preţ de bază mai scăzut, cel al iPhone XR pornind de la 749 de dolari.

Apple a prezentat marţi şi actualizări pentru Apple Watch şi iPad.

Apple Watch Serie 5 va avea un ecran pornit permanent, o durată a bateriei de 18 ore şi funcţie pentru apel de urgenţă internaţional disponibilă în peste 150 de ţări. Preţurile pornesc de la 399 de dolari sau 499 de dolari cu serviciu celular, iar dispozitivele vor putea fi comandate începând de marţi, iar în magazine din 20 septembrie. Preţul Apple Watch Serie 3 va porni de la 199 de dolari.

Apple a mai anunţat că a şaptea generaţie de iPad va avea un preţ de bază de 329 de dolari şi va fi disponibil pentru comenzi începând de marţi, iar în magazine din 30 septembrie.

”Cred că ne aflăm într-o perioadă de aşteptare, până la 5G. Clienţii care deţin iPhone X nu vor avea motive să cumpere un model îmbunătăţit”, a declarat Patrick Moorhead, analist la Moor Insights & Strategy.

Apple obţine o parte importantă din profit prin îmbunătăţirea memoriei pentru dispozitivele cu capacitate mare de stocare, iar Moorhead a spus că scăderea preţurilor cipurilor ar putea ajuta Apple să absoarbă costul tarifelor produselor fabricate în China, care ar urma să afecteze telefoanele mobile de pe 15 decembrie.

iPhone 11 primește de asemenea culori noi, inclusiv verde, galben și violet.

Apple a prezentat un Mod de noapte pentru iPhone 11 

Cele mai noi iPhone-uri se vor putea vedea pe întuneric. Apple tocmai a dezvăluit că iPhone-ul său 11 va avea un Mod de noapte pe camerele sale.

Modul vă permite să faceți fotografii în întuneric, dar să pară bine luminate. 

Apple nu este primul care face acest lucru. În noiembrie 2018, Google a adăugat o funcție numită Night Sight la telefoanele sale Pixel, care fac cam același lucru. Deci, dacă rulați iOS sau Android, fotografiile întunecate vor fi vizibile.

Apple a anunţat marţi că serviciul de streaming TV va fi lansat pe 1 noiembrie, la un preţ de 4,99 de dolari pe lună, gigantul industriei de tehnologie marcând un moment de cotitură, de la care se va axa pe servicii la fel de mult ca pe producţia de hardware şi de software, transmite Reuters.

Apple TV+ va fi disponibil în 100 de ţări, iar cumpărătorii de iPhone, iPad sau computere Mac vor beneficia de gratuitate pentru acest serviciu timp de un an.

În familie, până la şase membri ai acesteia vor beneficia de acelaşi abonament.

Între show-urile originale se vor afla “See” şi “The Morning Show”, având în distribuţie pe Jason Momoa şi Alfre Woodard şi produse de Reese Witherspoon şi Jennifer Aniston.

Apple urmează să prezinte în cadrul evenimentului de toamnă al companiei actualizări anuale pentru iPhone, care vor include probabil noi funcţii ale camerelor video, dar puţine schimbări majore, compania urmând să lanseze anul viitoar telefoane 5G, potrivit analiştilor. În schimb, în centrul atenţiei se află servicii precum conţinutul de televiziune, la care va participa Oprah Winfrey, care vor concura cu serviciile de streaming ale Netflix şi Walt Disney.

În timp ce iPhone-urile formează încă peste jumătate din vânzările Apple, evenimentul de marţi ar putea să le elimine de pe scena principală, după un deceniu în care s-au aflat în lumina reflectoarelor.

Astfel, la evenimentul de toamnă organizat la Steve Jobs Theater din Cupertino, California, dedicat de obicei dispozitivelor flagship, Apple cimentează un al treilea element al companiei: hardware, software şi servicii.

Noua strategie, pe care Apple a anunţat-o la un eveniment din luna martie, la care a oferit unele detalii despre serviciul de streaming TV, survine în condiţiile în care vânzările de iPhone-uri au scăzut în termeni anuali, în ultimele două trimestre fiscale, iar investitorii sunt concentraţi pe potenţialul de creştere al serviciilor.

Apple a mai anunţat serviciul de jocuri video, Apple Arcade, care va fi inclus în App Store şi disponibil din 19 septembrie, la un preţ de 4,99 de dolari pe lună, cu o lună gratuită, pentru testare.

“Este prima oară când vedem strategia Apple cu toate cele trei componente ale afacerii”, a declarat Ben Bajarin, analist la Creative Strategies.

Prin conţinutul de streaming, Apple intră pe un segment aglomerat. De la evenimentul din luna martie al Apple, Walt Disney a anunţat deja un serviciu de 6,99 de dolari pe lună care va oferi conţinutul emblematic pentru copii.

Fără să deţină o bibliotecă proprie de conţinut de televiziune, Apple va comercializa serviciul de streaming Apple TV+, în timp ce este deja revânzător pentru alte canale, precum HBO, şi obţine o parte din vânzări.

Bajarin a spus că provocarea pentru Apple este să convingă consumatorii că familia sa de dispozitive, de la boxe la telefoane, sunt cele mai potrivite pentru a urmări show-uri, chiar dacă Netflix urmează să ofere un sistem integrat de vizionare. Netflix va rămâne disponibil ca aplicaţie pe dispozitivele Apple, iar programele sale apar în rezultatele căutărilor pe aplicaţia Apple TV.

Printre noutățile pe care le-am putea vedea la iPhone 11 se află: 3 camere foto principale, încărcare bilaterală și noul procesor A13.

Citeşte şi Apple a făcut marele anunţ. Când va fi prezentată noua versiune a telefonului iPhone

Prin urmare, adevăratele schimbări importante, care ar fi putut da o lovitură concurenților – ca de exemplu iPhone 5G, iPhone pliabil sau iPhone cu senzor de amprentă încorporat în display – ar putea fi lansate abia în 2020.

Ce vom vedea la iPhone 11

Potrivit mai multor informații care au apărut în ultimele luni – publicate de surse precum Bloomberg sau analistul Apple Ming-Chi Kuo, dar și scurgeri pe Twitter – iPhone 2019 va arăta cel mai probabil ca iPhone-ul din 2018. Nu exact la fel, dar destul de asemănător, spun cei de la CNET.

Asta înseamnă că Apple va încerca să își încânte fanii cu câteva upgrade-uri, precum: camere foto mai avansate, procesoare mai rapide, un nou sistem de operare (iOS 13) și probabil câteva culori noi (inclusiv verde întunecat). Și bineînțeles că iPhone 11 va costa la fel ca iPhone XS, cu un preț care va porni de la 1000 de dolari.

Potrivit Wall Street Journal, zvonurile mai spun că Apple va lansa 3 noi modele de telefoane în acest an: iPhone 11 Pro, iPhone 11R și iPhone 11 Max.

Ca de obicei, compania americană a rezervat termenul Pro pentru cel mai avansat model de iPhone, așa cum a procedat până acum și cu MacBook Pro sau iPad Pro.

Iar cea mai mare schimbare la iPhone 11 va fi cea referitoare la camerele foto, nu mai puțin de 3 camere principale, și, de asemenea, pentru a putea rivaliza cu Huawei, Samsung și Google, aceste camere vor avea un unghi mult mai larg de fotografiere.