Apple va lansa iTunes Radio, un nou serviciu muzical

Grupul informatic american Apple a anunţat că va lansa un serviciu pe Internet care va permite utilizatorilor să asculte muzică fără să o descarce. Serviciul se va numi iTunes Radio si va concura cu servicii deja existente, precum Pandora şi Spotify.

11 iun. 2013, 12:03
Apple va lansa iTunes Radio, un nou serviciu muzical

„iTunes Radio este un mijloc incredibil de ascultare a posturilor de radio personalizate”, a afirmat vicepreşedintele Apple, Eddy Cue, prezentând noul serviciu în faţa creatorilor de programe informatice reuniţi la o conferinţă organizată în oraşul San Francisco.

Apple promite peste 200 de posturi de radio, dar şi programare personalizată, bazată în special pe istoricul pieselor ascultate de utilizator sau istoricul pieselor cumpărate din magazinul online al grupului, iTunes.

Noul serviciu, care seamănă cu cel al postului de radio online Pandora, va fi disponibil începând cu toamna acestui an, a precizat grupul Apple într-un comunicat.

Serviciul va fi gratuit pentru utilizatori, graţie finanţării sale din publicitate.

Utilizatorii vor putea să beneficieze şi de un serviciu fără publicitate, dacă sunt abonaţi la serviciul iTunes Match, care le permite, pentru 24,99 dolari pe lună, să îşi stocheze muzica preferată online, pe un server Apple, inclusiv piese cumpărate din alte magazine decât iTunes, şi să le asculte pe mai multe dispozitive muzicale.