Apple valorează mai mult decât Grecia

Valoarea la Bursă a gigantului Apple a crescut până la un nivel record. Depășește astfel PIB-ul mai multor țări precum Grecia, Austria, Argentina sau Africa de Sud.

20 ian. 2012, 08:34
Apple valorează mai mult decât Grecia

Valoarea Apple a ajuns joi la 400 de miliarde de dolari, un record pentru cea mai puternică companie din industria tehnologică. Capitalizarea de piață a gigantului a ajuns astfel să depășească PIB-ul Greciei, al Austriei, Argentinei sau al Africii de Sud, informează CNN. Singura companie cu o valoare mai mare este Exxon Mobil, evaluată la 420 de miliarde de dolari.

Apple este și una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere. Pentru ultimul trimestru al anului trecut, analiștii mizează pe o majorare a vânzărilor cu 45%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Compania își va publica rezultatele financiare săptămâna viitoare. De altfel, evoluția gigantului este extraordinară, având în vedere faptul că în urmă cu 10 ani, capitalizarea Apple era de numai 10 miliarde de dolari. Punctul de pornire al creșterii susținute a fost lansarea iPod, urmând ca în 2007, odată cu apariția iPhone, evoluția să fie fulminantă.

Potrivit unor previziuni din piață, numai în ultimul trimestru al anului, Apple a comercializat un număr record de iPhone – 30 de milioane.