Aproape 100 de persoane din Maramureş au ajuns la spital INTOXICATE cu CIUPERCI

În ultimele zile, 90 de persoane au fost spitalizate temporar după ce au consumat din greşeală ciuperci otrăvite. Numărul persoanelor care suferă de intoxicaţii cu ciuperci a crescut alarmant, deşi autorităţile sanitare din judeţul Maramureş au informat populaţia despre riscul consumului de ciuperci aduse din pădure.

12 iun. 2013, 13:46
Aproape 100 de persoane din Maramureş au ajuns la spital INTOXICATE cu CIUPERCI

„Din cauza consumului de ciuperci otrăvite, din cele 90 de cazuri am şi trei pacienţi care au ajuns în comă. Din nefericire, unii oameni culeg ciuperci fără să cunoască soiurile comestibile. Efectele asupra organismului sunt nocive şi pot provoca situaţii limită”, a declarat directorul medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, dr. Vasile Pop, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI Atenţie la ciuperci! În ultimele zile a crescut numărul intoxicaţiilor

Acesta a spus că este de preferat ca cei care culeg ciuperci să cunoască toate soiurile comestibile pentru a evita accidentele nedorite.

Mai grav este faptul că, în unele pieţe agroalimentare din judeţul Maramureş, există persoane care comercializează ciuperci aduse din pădure pentru a-şi rotunji veniturile. Până acum cazurile de intoxicaţii cu ciuperci au fost semnalate doar în rândul persoanelor care culeg ciuperci.