Aproape 200 de civili şi 3 copii MORŢI în bombardamentele din Ucraina! Alţi peste 1.000 de oameni nevinovaţi sunt răniţi

Războiul provocat de ruşi în Ucraina devine din ce în ce mai violent. Aproape 200 de oameni nevinovaţi şi copii au murit în timpul bombardamentelor.

26 feb. 2022, 11:37
Aproape 200 de civili şi 3 copii MORŢI în bombardamentele din Ucraina! Alţi peste 1.000 de oameni nevinovaţi sunt răniţi

Până acum, potrivit datelor oficiale, 198 de civili au fost ucişi în timpul bombardamentelor, printre care şi trei copii. De asemenea, 1115 sunt răniți, dintre care 33 sunt minori, a transmis ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liashko.

„Militarii apără țara cu armele în mână, armele medicilor sunt muncă dezinteresată. Viața merge înainte, naștem copii și nimeni nu ne poate învinge! Nimeni nu a fost acasă de trei zile și nu va fi curând. Dar suntem pregătiți. Glorie Ucrainei!”, a spus el pe Facebook.

Forţele armate ruseşti ar fi început încă din timpul nopţii atacul la sol asupra capitalei Kiev, prin trei puncte, din nord, sud şi vest, după ce trupele ajunse în nordul oraşului au fost nevoite vineri să aştepte să ajungă şi dispozitivele care trebuia să atace prin celelalte două puncte.

În zona de est, lângă grădina zoologică şi staţia de metrou Beresteiska, s-au auzit în timpul nopţii mai mult de 50 de explozii şi focuri de armă susţinute, iar un pod a fost aruncat în aer, nu se ştie dacă de artileria rusă sau de forţele armate ucrainene, în încercarea de a opri un asalt rusesc.

Un bloc de locuinţe de aproximativ 15 etaje din Kiev a fost lovit de bombardamentele ruseşti sâmbătă dimineață. Conform presei locale, este vorba despre un bloc de locuinţe din cartierul kievean Zhuliany, iar momentan nu au fost raportate victime, totuşi operaţiunile de căutare şi, eventual, salvare, sunt în desfăşurare şi în imaginile publicate se poate vedea că există persoane rănite. O parte din faţada clădirii din capitala Kiev s-a prăbuşit în urma bombardamentului.

Volodimir Zelenski susţine că îşi apără ţara până în ultimul moment: ”Sunt aici și armata noastră nu depune armele”

În tot acest timp, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că nu are de gând să părăsească Ucraina şi o să-şi apere ţara până în ultimul moment. După ce au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora acesta ar fi ordonat armatei sale să depună armele, Zelenski a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care precizează că aceste știri sunt false.

Liderul ucrainean s-a filmat în fața unei clădiri reprezentative din Kiev, de unde a transmis mesajul ferm.

„Există o mulțime de informații false conform cărora eu spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru”, a transmis Zelenski într-un mesaj video.