Aproape 200 de copii dintr-o grădiniţă, mutaţi de Primărie la parterul unor blocuri dintr-un ansamblu rezidenţial construit în câmp

Primăria Sector 4 a decis mutarea, pentru anul şcolar 2019-2020, a copiilor din grădiniţa aparţinând Şcolii gimnaziale „Avram Iancu”, într-un spaţiu de la parterul unor blocuri dintr-un ansamblu rezidenţial construit la marginea Bucureştiului, în câmp. Părinţii acuză primăria că nu au fost anunţaţi de această decizie şi că în noul spaţiu nu sunt condiţii adecvate pentru funcţionarea unei grădiniţe - zona unde este acesta, fără mijloace de transport în comun, accesul dificil pentru maşinile pompierilor sau ale ambulanţei, imposibilitatea desfăşurării activităţilor în aer liber cu copiii, asigurarea mâncării prin catering. Primarul Daniel Băluţă a anunţat pe Facebook că decizia a fost luată pentru că vechea grădiniţă trebuie reabilitată.

22 aug. 2019, 07:54
Aproape 200 de copii dintr-o grădiniţă, mutaţi de Primărie la parterul unor blocuri dintr-un ansamblu rezidenţial construit în câmp

Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4 a transmis o adresă conducerii şcolii „Avram Iancu”, datată 13 august, în care informa că grădiniţa va fi mutată din 1 septembrie într-un spaţiu din strada Poştalionului 97-101, întrucât la clădirea actuală se vor face lucrări de reabilitare şi modernizare. Decizia a fost luată fără consultarea Consiliului de Administraţie al şcolii, în care şi părinţii au reprezentanţi.

Părinţi care au copiii înscrişi la această grădiniţă au relatat pentru News.ro că, la sfârşitul săptămânii trecute, au auzit despre această decizie în parcul din cartier unde îşi duc copiii la joacă. Unii dintre ei au întrebat educatoarele dacă este adevărat, iar acestea le-au confirmat că tocmai au aflat că grădiniţa se mută.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, părinţii spun că nu au fost anunţaţi oficial de conducerea şcolii sau de primărie despre această decizie şi se declară surprinşi, mai ales că în primăvara acestui an au fost făcute lucrări de modernizare în grădiniţă.

În plus, ei sunt nemulţumiţi de condiţiile unde se află spaţiul în care grădiniţa urmează să funcţioneze în următorul an şcolar. Este vorba despre un spaţiu amenajat la parterul unor blocuri construite recent, la marginea Bucureştiului, în câmp, faţă de care cel mai apropiat mijloc de transport este la circa 2 kilometri.

De altfel, în acest loc a funcţionat o altă grădiniţă timp de un semestru. Şi atunci părinţii au fost nemulţumiţi şi au semnalat problemele de acolo, un spaţiu pentru care primăria plăteşte o chirie de circa 8.000 de euro lunar, aşa cum au relatat G4Media.ro şi TVR1.

Mai mult, în ansamblul VISTA REZIDENTIAL BERCENI, unde va funcţiona grădiniţa, copiii vor sta în interior întreaga zi, pentru că nu există un loc amenajat unde aceştia să poată avea activităţi în aer liber, deşi curriculum pentru grădiniţe prevede acest lucru, după cum arată documentele publicate joi de edupedu.ro. Totodată, sălile nici nu ar putea fi aerisite, pentru că geamurile nu sunt prevăzute cu sistem de deschidere.

Unii dintre părinţi spun că s-au adresat consilierilor locali din Comisia de învăţământ, cerându-le să verifice condiţiile în care se face această mutare şi acuzând lipsa de transparenţă faţă de cei afectaţi.

De asemenea, părinţii sunt îngrijoraţi de faptul că la blocul în care va funcţiona grădiniţa există o singură cale de acces, îngustă, unde permanent sunt maşini parcate şi unde, în cazul unui incident, autovehiculele pompierilor sau ambulanţa ar avea dificultăţi să ajungă. Unii dintre ei au sesizat ISU Sector 4, solicitând verificări faţă de modul în care a fost acordată autorizaţia de funcţionare. Şi locatari din ansamblul VISTA REZIDENTIAL BERCENI spun că în ultimii 3 ani au făcut mai multe sesizări pe această temă către ISU, însă fără niciun rezultat.

Citeşte mai mult pe news.ro