Aproape 270 de salariaţi din şcolile şi grădiniţele din Buzău vor primi cu până la 300 de lei mai puţin la salariu

Aproape 270 de salariaţi din şcolile şi grădiniţele din Buzău, angajaţi cu jumătate de normă sau cu un sfert de normă, vor fi afectaţi de modificările fiscale şi vor încasa cu până la 300 de lei mai puţin la salariu ori vor veni cu bani de acasă pentru a-şi achita contribuţiile sociale, după trecerea acestora de la angajator la angajat, spun reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău.

08 feb. 2018, 11:24
Aproape 270 de salariaţi din şcolile şi grădiniţele din Buzău vor primi cu până la 300 de lei mai puţin la salariu

Potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, Ion Dobre, în urma întocmirii statelor de plată, s-a ajuns la concluzia că 269 de persoane angajate în şcolile ori grădiniţele din Buzău vor fi afectate. Dintre acestea, circa 70-80 vor fi în situaţia de a nu rămâne cu niciun leu la salariu şi de a aduce bani de acasă pentru a-şi achita contribuţiile sociale.

„Oamenii vor fi în situaţia de a renunţa. Până acum, la jumătate de normă luau 400-500 de lei. Acum, pentru cât le va rămâne, nu vor mai pleca de acasă. Să nu creadă cineva că aceste cazuri sunt singulare. Nu sunt, avem oameni care vor fi afectaţi de aceste masive tăieri de salariu în toate localităţile judeţului, inclusiv în municipiul Buzău. Sunt cazuri într-o localitate şi cu câte 9-10 oameni care se vor trezi cu câţiva lei la salariu sau, mai rău, trebuie să vină cu bani de acasă. Cei mai mulţi pierd între 200 şi 300 de lei”, a declarat liderul SIP Buzău, profesorul Ion Dobre.

El a spus că nu este o soluţie decizia de a întregi normele angajaţilor cu jumătate sau cu un sfert de normă. „Oamenii nu vor putea să lucreze în mai multe şcoli. E distanţă şi de 10 kilometri între satele dintr-o comună iar angajaţii nu vor putea face naveta cu atâţt mai mult cu cât nu le sunt decontate aceste cheltuieli”, a mai declarat Dobre.

Angajaţii din educaţie urmează să primească fluturaşii de salariu în zilele de 13-15 februarie.