Aproape 7.500 de deţinuţi cu drept de vot au făcut cerere pentru a vota la alegerile parlamentare

Publicat: Sâmbătă, 10 Decembrie 2016 16:25 // Actualizat: Sâmbătă, 10 Decembrie 2016 16:25 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de 7.432 de deţinuţi cu drept de vot au făcut cerere pentru a vota la alegerile parlamentare de duminică, pentru ei urmând să fie asigurate urne speciale, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, Cristina Cîrlan, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Foto: EvZ.ro

În România sunt 27.486 de deţinuţi, dintre care 10.189 au dreptul de a vota la alegerile parlamentare de duminică, pentru că îndeplinesc cumulativ condiţiile legale, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, Cristina Cîrlan, purtătorul de cuvânt al ANP.

Ea a precizat că, dintre cei 10.189 de deţinuţi cu drept de vot, au solicitat, în scris, urna specială, un număr de 7.432 de persoane private de libertate.

La alegerile parlamentare de duminică au dreptul să voteze persoanele private de libertate care au vârsta de 18 ani, împlinită inclusiv în ziua scrutinului, cărora nu li s-a interzis acest drept prin hotărâre judecătorească definitivă, care au cetăţenia română, au domiciliul în judeţul unde se află locul de detenţie şi care solicită în scris preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, urna specială.

Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. De câte voturi au nevoie candidaţii independenţi pentru a câştiga un mandat de parlamentar

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H