Aproape 70 de câini au fost adoptaţi în două zile din adăposturile municipalităţii

Aproape 70 de câini au fost adoptaţi luni şi miercuri din adăposturile municipalităţii, faţă de 25 în toată săptămâna trecută.

13 sept. 2013, 12:04
Aproape 70 de câini au fost adoptaţi în două zile din adăposturile municipalităţii

„Săptămâna aceasta au fost adoptaţi, în zilele de luni şi miercuri, aproape 70 de câini, respectiv 25 de animale adoptate luni şi alte 44 care au fost adoptate miercuri, din adăposturile municipalităţii. Pentru cea de-a treia zi de adopţii, respectiv azi (vineri, n.r.), încă nu există o centralizare a numărului de câini adoptaţi”, a spus Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA, citat de Mediafax.

El a precizat că programul pentru adopţiile de câini din cele două adăposturi ale municipalităţii este în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la 11.00 la 14.00.

„Pentru că vineri, la poarta celor două adăposturi avem mai mulţi cetăţeni decât de obicei, respectiv 20 la Theodor Pallady şi 40 la cel din Mihăileşti, am prelungit programul de adopţii până la ora 15.00, având în vedere că la completarea documentelor necesare lucrează o singură persoană. Începând de luni, programul de adopţii va fi în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 9.00 şi 15.00”, a precizat Băncescu.

Răzvan Băncescu estima că, în cursul săptămânii trecute, au fost adoptaţi 25 de câini, arătând că, deşi municipalitatea a început de marţi strângerea câinilor fără stăpân de pe domneiul public, cu o formulă îmbunătăţită a numărului de hingheri, „nu s-a accentuat atât de mult partea de prindere încât să contrabalanseze partea de adopţie”. Băncescu mai spunea că în adăposturile municipalităţii erau, miercuri, 519 câni, fiind libere aproximativ 200 de locuri, şi că în ultima săptămână nu s-a făcut nici măcar o eutanasiere.