Aproape jumătate din noile infectări cu Covid din Israel, în rândul copiilor mai mici de 11 ani

Aproape jumătate din noile cazuri de infectare cu Covid din Israel sunt în rândul copiilor de până în 11 ani.

24 nov. 2021, 19:58
Aproape jumătate din noile infectări cu Covid din Israel, în rândul copiilor mai mici de 11 ani

Cifrele îi îngrijorează pe specialiști. Circa 43% din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Israel din ultima săptămână sunt în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani.

Autoritățile au raportat în ultimele ore 603 noi infecții cu Covid, fiind în ușoară creștere față de zilele precedente. În momentul de față, Israelul în jur de 6.500 de cazuri active după ce numărul acestora scăzuse până la 5.000 săptămâna trecută.

Echipa de experți a guvernului israelian s-a reunit marți noaptea pentru a discuta situația. Profesorul Salman Zarka, coordonatorul eforturilor de combatere a pandemiei în Israel, a avertizat că autoritățile ar putea fi nevoite să declare un al cincilea val al pandemiei dacă rata R0 continuă să crească.

Experții din domeniul medicinei i-au avertizat pe miniștri că țara lor se confruntă cu o creștere reală a numărului de infectări. Ar putea avea de-a face cu o nouă situație precum cea din luna decembrie a anului trecut. Atunci aveau cam 2.500 de cazuri pe zi.

Citește și Europa se reîntoarce la momentul martie 2020. Lockdown total si în Slovacia, după modelul Austriei

Vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani

Premierul Naftali Bennett a anunțat că toți elevii trebuie testați pentru coronavirus cu un test antigen înainte de a se întoarce la școală după sărbătoarea Hanuka, la fel cum s-a întâmplat înainte de începerea anului școlar.

Acesta a declarat de asemenea că dacă există îngrijorări specifice că anumite evenimente din timpul sărbătorii sunt sursa unor focare, ele vor fi oprite.

Dată fiind situația, cabinetul a decis că restricțiile rămase în vigoare, precum limitele de capacitate impuse în interiorul restaurantelor și barurilor și obligativitatea prezentării certificatului Covid, vor fi prelungite pentru două săptămâni.

Autoritățile israeliene speră că noua campanie de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani și administrarea unui număr suplimentar de un milion de doze „booster” vor opri noul val de infecții.

Citește și Directorul OMS averizează: „Varianta Delta a redus la 40% eficacitatea vaccinurilor împotriva transmiterii coronavirusului”


loading...