Aproape jumătate dintre familiile româneşti trăiesc într-o cameră sau două

Aproape jumătate dintre familiile din România (46%) trăiesc în una sau două camere, în orașe proporția ajungând chiar la 57%, reiese din studiile de piață derulate de BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL), cu sprijinul IRSOP.

12 ian. 2016, 10:16
Aproape jumătate dintre familiile româneşti trăiesc într-o cameră sau două

În maximum două camere trăiesc 40% dintre familiile cu trei persoane, 32% din familiile cu patru persoane, 20% din familiile cu cinci persoane și 20% din familiile cu șase persoane.

„Ne oprim un moment și încercăm să ne imaginăm traiul zilnic al unei familii de patru sau șase persoane într-un apartament de două camere: cum se odihnesc acești oameni? Cum mănâncă? Ce posibilități de intimitate există? Unde își țin lucrurile? Unde se pregătesc pentru școală sau pentru muncă? Cum gestionează preferințele divergente? Cum e atmosfera generală? În mod curios, tema densității excesive în locuințele românești lipsește din discuțiile publice și nu pare să preocupe pe nimeni, în afară de locatarii în cauză”, a declarat directorul IRSOP, Petre Datculescu, potrivit Agerpres.

Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice (IRSOP) este o companie de cercetare și consultanță de marketing din România, înființată în anul 1990.


loading...