Aproximativ 1.500 de apartamente din municipiul Piteşti, fără căldură de trei zile

Aproximativ 1.500 de apartamente din Piteşti sunt, de trei zile, fără căldură, după ce Distrigaz a întrerupt furnizarea gazelor naturale în urma unor sesizări. Compania a recurs la această acţiune, după ce oamenii au reclamat că simt miros de gaze în cartierele în care locuiesc.

30 nov. 2016, 20:40
Aproximativ 1.500 de apartamente din municipiul Piteşti, fără căldură de trei zile

Luni, sute de persoane din mai multe cartiere din Piteşti au sunat la 112 să anunţe că au sesizat mi­ros de gaze în cartierele în care locuiesc. Pompierii au intervenit, constatând că viaţa cetăţenilor nu este în pericol, fiind vorba despre o supraodorizare cu mercaptan. Aceleaşi asigurări le-au dat şi echipele de la Distrigaz, dar în urma controalelor au depistat defecţiuni la instalaţiile de utilizare. Astfel, peste şapte sute de apeluri telefonice au fost înregistrate, marţi, la Distrigaz, prin care oamenii anunţau că le-a fost oprită furnizarea ga­zelor naturale, scrie Mediafax.

Echipele de intervenţie se află în teren, dar miercuri abia fusese rezolvată problema în cazul a 14 scări de bloc din cele 72 unde gazele au fost sistate.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat că situaţia este monitorizată în permanenţă.

„Distrigaz a întrerupt încă de la începutul acestei sptămâni furnizarea gazelor naturale până la remedierea deficienţelor constate. În urma discuţiilor purtate cu directorul de la Distrigaz şi alte autorităţi implicate, s-a stabilit să se lucreze la foc continuu, înclusiv pe 1 şi 2 decembrie. Iniţial au fost sistate gazele la 72 de scări de bloc, fiind afectate 1.600 de apartamente. Miercuri, a fost remediată problema în cazul a 14 scări de bloc, iar la alte opt se fac probe. Monitorizăm în permanenţă situaţia”, a declarat, pentru Mediafax, Cristian Soare.

În timp ce unii piteşteni sunt nemulţumiţi de situaţia prin care trec, alţii apreciază efortul pe care echipele de intervenţie îl fac, muncind în ziua lor liberă.

Viceprimarul muncipiului Piteşti, Sorin Apostoliceanu, a declarat că problema furnizării gazelor naturale a început luni, când foarte mulţi oameni au sunat la Distrigaz, dar şi la Primărie.

Potrivit reprezentanţilor Distrigaz, măsura sistării alimentării cu gaze naturale va fi în vigoare până la remedierea defectelor de către firme autorizate.

Citeşte şi Greşeala pe care o facem cu toţii iarna. Locuinţele sunt mai reci, iar facturile sunt foarte mari