Aproximativ 100 de persoane s-au adunat la CCR pentru a depune cereri de verificare a constituţionalităţii legilor justiţiei

Publicat: Joi, 12 Iulie 2018 14:50 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 16:24 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, joi, la Curtea Constituţională, pentru a depune personal, la registratura instituţiei, cereri de verificare a constituţionalităţii legilor privind modificarea Codului penal şi de procedură penală.

Cei prezenţi au afişat şi pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "CeCeRem noi? Respectarea Constituţiei", "E rândul nostru: apărăm democraţia", "Înainte de '89 stăteam la coadă pentru pâine, acum stăm la coadă pentru democraţie", "CeCeRe poporul: democraţie".

Persoanele prezente au fost lăsate să intre, pe rând, în sediul CCR începând cu ora 12,30, iar acţiunea s-a terminat după circa două ore.

Oamenii s-au plâns că procedura merge foarte încet şi au acuzat faptul că sunt ţinuţi în soare, la o temperatură ridicată.

Acţiunea a fost organizată de platforma Declic, care scrie, într-o postare pe Facebook, că demersul se numeşte "Amicus Curiae" (prieten al Curţii) şi este o intervenţie scrisă, pe care oricine o poate adresa Curţii Constituţionale.

"Prin acest instrument juridic le putem solicita să verifice constituţionalitatea legilor în dezbatere. Am redactat o astfel de intervenţie în colaborare cu specialişti în drept", se arată în postare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR cereri CCR Curtea Constitutionala a Romaniei legile justitiei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H