Aproximativ 205 hectare de vegetaţie uscată, afectate de un incendiu

O suprafață de aproximativ 205 hectare de vegetație uscată a ars într-un incendiu, pe raza a două comune tulcene, Văcăreni și Jijila, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

30 sept. 2017, 07:27
Aproximativ 205 hectare de vegetaţie uscată, afectate de un incendiu

Focul a apărut vineri, în jurul orei 17,00, în localitatea Văcăreni, iar pentru stingerea lui au intervenit atât 10 subofițeri cu două autospeciale cu apă și spumă ale ISU Delta, cât și Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

”Din cauza vântului, focarul s-a extins. Au fost trase brazde pentru delimitare, au fost protejate releele aflate în zonă, precum și o gospodărie care putea fi afectată”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Pentru stingerea incendiului au intervenit ulterior cu tractoare și lucrători ai SVSU din comuna Jijila.

Potrivit Agerpres, în urma incendiului care a fost stins în noaptea de vineri spre sâmbătă, au ars aproximativ cinci hectare de vegetație uscată în comuna Văcăreni și circa 200 de hectare în comuna Jijila.

”Datorită suprafeței întinse și a faptului că a venit noaptea, cauza incendiului este în curs de stabilire”, a menționat sâmbătă dimineața Daciu.