Aproximativ 4.000 de angajaţi ai Poştei Române urmează să fie disponibilizaţi

Publicat: Miercuri, 29 Mai 2013 10:06 // Actualizat: Miercuri, 29 Mai 2013 10:06 // Sursa: RTV.net

Poşta urmează să dea afară 4.000 de angajaţi, deoarece nu au fost de acord cu reducerea salariilor, informează România TV. Măsura a fost anunţată de directorul general al companiei de stat, Ion Smeeianu. Acesta şi-a justificat salariul de 6.000 de euro prin stresul foarte mare al funcţiei.

Foto: yousing.ro

Activitatea Poştei Române a scăzut considerabil în ultimii ani, aşa că şi numărul de angajaţi trebuie redus, spun şefii din Poşta Română. Aceştia au calculat că aproximativ 4.000 de angajaţi trebuie concediaţi pentru ca activitatea poştei să revină la normal.

Sindicatele contestă însă aceste cifre şi spun că cel mult 3.500 de angajaţi ar trebui concediaţi.

La sediul central al Poştei Române din Capitală urmează să aibă loc mai multe negocieri între conducerea Poştei şi sindicate în privinţa numărului de angajaţi care trebuie concediaţi.

Cu toate acestea, sindicatele sunt nemulţumite de activitatea actualului director general, Ion Smeeianu, pe care îl acuză că ar fi unul dintre cei vinovaţi de situaţia dezastruoasă în care a ajuns Poşta Română. Directorul general încasează lunar circa 6.000 de euro, însă el are o justificare pentru acest salariu ridicat. El spune că este foarte stresat, este o activitate foarte stresantă. De exemplu, luni el nu avea bani să plătească salariile angajaţilor, deoarece FISC-ul a blocat conturile Poştei Române din cauza datoriilor neachitate.

Citeşte şi Ponta: La Poşta Română va trebui făcută o restructurare. Angajaţii pe criterii politice să plece

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 iun 06:34
...TV. Măsura a fost anunţată de directorul general al companiei de stat, Ion Smeeianu. Acesta şi-a justificat salariul de 6. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
29 mai 15:10
Răspunde | Votează email 0 email
DOBI
DACA EU STIU BINE SALARIILE SUNT OBLIGATORII IN PLATA INAINTEA TUTUROR DATORIIILOR FIRMEI , DECI CUM SI-A PERMIS FISC-UL BLOCAREA CONTURILOR DE SALARII ??? LEGEA ESTE ORIENTATIVA , FIECARE APLICA CEI CONVINE ??????????
29 mai 12:08
Votează email 0 email
...salariile angajaţilor, deoarece FISC-ul a blocat conturile Poştei Române din cauza datoriilor neachitate. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8746
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H