Ar trebui să potrivești oja de la mâini cu cea de la picioare?

Ar trebui să pui aceeași culoare de ojă semipermanentă la picioare și mâini? Iată câteva sfaturi ale experților pentru a fi la modă și elegantă până la capăt.

23 ian. 2024, 09:32
Ar trebui să potrivești oja de la mâini cu cea de la picioare?

„Cu oja semipermanentă, poți face ce vrei!”, spun experții. Poți pune absolut aceeași ojă semipermanentă la mâini și picioare fără să greșești, dar rămâne puțin prea clasic. Prin alegerea culorilor diferite, ai posibilitatea de a combina anumite nuanțe, pentru a crea un efect foarte trendy.

Oja semipermanentă: ce combinații de culori ar trebui să faci?

Dacă alegi să nu asortezi oja de la mâini cu cea de la picioare, îți sunt disponibile două opțiuni. Prima este cea în care trebuie să rămâi într-o gamă destul de apropiată de culori. Dacă unghiile de la picioare sunt lacuite cu o ojă semipermanentă cu o culoare coral, de exemplu, optează pentru un lac roșu-portocaliu, un mango ușor pastelat sau o culoare destul de apropiată de portocaliu pentru unghiile de la mână. Trebuie să fie întotdeauna culorile apropiate una de cealaltă. Așadar, cheia unei combinații reușite este să nu porți culori reci cu culori calde. Cealaltă posibilitate este să  iei o decizie completă prin schimbarea radicală a paletei de culori de la mâini și picioare. Singura nuanță care iese cu adevărat în evidență și se potrivește cu totul este albul. Poate fi purtată, de exemplu, cu negru pentru un contrast puternic sau cu culori mai reci precum roz sau portocaliu, ideale pentru vara.

Oja semipermanentă: tendințe de vară

Fie simple sau diferite, pentru a fi în tendințe, oja semipermanentă poate fi purtată cu culori vibrante sau pastelate. Albastrul Klein este într-adevăr foarte la modă în acest moment, se potrivește tuturor look-urilor. Poți să-l pui pe unghii la mâini și să optezi pentru un albastru mai cald la picioare, de exemplu. Te poți juca și cu tonuri pastelate. Sunt culori calde cu care sunt multe combinații foarte frumoase de făcut. Având aceeași intensitate, le poți combina cu ușurință. Lavandă, verde pal, roz foarte deschis… Ai de unde alege!

Oja semipermanentă: cum să o aplici corect pe mâini și picioare?

Odată aleasă nuanța nu mai rămâne decât să aplici corect oja semipermanentă, la mâini și la picioare. În mod ideal, aplicarea lacului pe unghiile de la picioare se face numai după ce ai grijă să împingi cuticulele înapoi și să pilești unghiile. Acest lucru va permite lacului să reziste mai mult, iar rezultatul să fie perfect. Pentru a preveni ca unghiile să fie prea apropiate, poți folosi un distanțier din spumă pentru degetele de la picioare. Aplică un strat de bază subțire, apoi două straturi de ojă semipermanentă colorată și, în final, un strat de top coat. În ceea ce privește manichiura, aceasta presupune reproducerea oarecum a ritualului efectuat pe unghiile de la picioare. Într-adevăr, o aplicare frumoasă de lac durează mult mai bine pe unghiile curate și sănătoase. Rezultat: unghiile sunt strălucitoare și culoarea va dura mai mult. Și bineînțeles, pentru a avea picioare și mâini frumoase, nu uita să ai grijă de ele!