Arabia Saudită: 2 poliţişti şi 2 suspecţi ucişi după un atentat antişiit

Doi poliţişti şi doi suspecţi au fost ucişi în operaţiunea de securitate după un atentat anti-şiit fără precedent în Arabia Saudită ce a făcut cinci morţi, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Riad.

04 nov. 2014, 20:57
Arabia Saudită: 2 poliţişti şi 2 suspecţi ucişi după un atentat antişiit

Un schimb de focuri a avut loc între forţele de ordine şi suspecţii ascunşi în regiunea Qassim la nord de Riad, după atentatul comis luni seară. Doi poliţişti şi doi suspecţi au fost ucişi. Doi poliţişti au fost de asemenea răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt, citat de agenţia oficială SPA preluată de AFP, 15 suspecţi în total au fost arestaţi în şase oraşe saudite în urma acestui atentat contra minorităţii şiite care nu a fost revendicat.

Atentatul a fost comis luni cu puţin timp înainte de miezul nopţii într-un sat din estul Arabiei Saudite, o regiune unde este concentrată minoritatea şiită din regatul cu majoritate sunită.

El a vizat credincioşi şiiţi într-un loc de cult în ajunul zilei de doliu Ashura, cea mai importantă din calendarul religios şiit.

Atacul a provocat un şoc în Arabia Saudită unde instituţia religioasă sunită l-a condamnat ferm, estimând că subminează unitatea naţională.