Arabia Saudită a anunţat executarea a 37 de oameni. Unul dintre ei a fost crucificat

Agenţia oficială de presă a Arabiei Saudite a anunţat marţi executarea a 37 de bărbaţi în această ţară, ei fiind găsiţi vinovaţi de diverse forme de terorism. Unul dintre condamnaţi a fost răstignit, potrivit unui oficial al Ministerului de Interne.

23 apr. 2019, 16:14
Arabia Saudită a anunţat executarea a 37 de oameni. Unul dintre ei a fost crucificat

Pedeapsa cu moartea a fost pusă în aplicare de o serie de infractori găsiţi vinovaţi de adoptarea ideologiilor teroriste extremiste și formarea de celule teroriste pentru a corupe și a distruge securitatea, precum și pentru a răspândi haosul și a provoca conflicte sectare„, a comunicat SPA, într-un post pe Twitter. De asemenea, sunt menționate numele celor 37 de cetățeni saudiți care au fost executați în diferite părți ale țării.

Arabia Saudită este ţara care are una dintre cele mai mari rate ale condamnărilor la moarte. Una dintre cele mai mari execuţii în masă a avut loc în ianuarie 2016, când au fost ucise 47 de persoane, între care şi proeminentul lider şiit Nimr al-Nimr. De asemenea, prizonierii executați au fost acuzați de terorism și că aveau o ideologie extremistă.