Arabia Saudită a inteceptat o rachetă trasă de rebelii din Yemen

Arabia Saudită a anunțat că a interceptat luni o rachetă lansată din Yemen de către rebelii proiranieni înspre orașul saudit de frontieră Jazan, a patra începând de vineri.

21 dec. 2015, 11:25
Arabia Saudită a inteceptat o rachetă trasă de rebelii din Yemen

După interceptarea rachetei, survenită la ora 0.30 GMT, forțele aeriene saudite au procedat la distrugerea bazei de lansare a rachetei în Yemen, a indicat agenția SPA, citând un comunicat al coaliției arabe conduse de către Riad și care luptă împotriva rebelilor.

Sâmbătă, trei civili, printre care doi expați indieni, au fost uciși de o rachetă lansată din Yemen de către rebelii șiiți houthi, care a căzut în orașul saudit de frontieră Najran. Vineri, rebelii houthi au lansat două rachete în direcția regatului saudit, dintre care una a căzut într-o zonă deșertică la est de Hajran, iar cealaltă a fost interceptată și distrusă deasupra teritoriului yemenit.

Noul tir cu rachetă survine la o zi după anunțul făcut de guvernul yemenit recunoscut pe plan internațional privind o prelungire cu șapte zile a armistițiului la expirarea lui luni seara, armistițiu ce a fost însă încălcat.

Armistițiul a intrat în vigoare pe 15 decembrie, în prima zi a discuțiilor sub egida ONU la Berna, în Elveția, între protagoniștii yemeniți, în încercarea de a pune capăt unui război ce durează de nouă luni în Yemen. O nouă rundă de convorbiri interyemenite ar urma să aibă loc pe 14 ianuarie, potrivit mediatorului ONU Ismail Ould Sheikh Ahmed.