Arabia Saudită: Atentate sinucigaşe în apropierea celor mai importante moschei. Cel puţin patru morţi

Două explozii s-au produs, luni seara, în apropierea unei moschei din localitatea Qatif, din estul Arabiei Saudite. Moscheia este frecventată de minoritatea şiită a regatului saudit, au informat martori oculari la atac. Prima explozie a distrus o maşină parcată în apropierea unei moschei, iar cea de-a doua s-a produs la scurt timp după primul atac.

04 iul. 2016, 17:58

Potrivit informaţiilor din surse diferite, între două şi patru persoane, între care şi doi poliţişti, ar fi murit în aceste artentate. Martorii ocualri au relatat că au văzut resturi umane în jurul moscheii din Qatif, ceea ce indică faptul că ar fi fost vorba despre un atacator kamikaze.

Prima deflagraţie a distrus o maşină parcată în apropierea unei moschei. Această explozie a fost urmată de o alta, la scurt timp, informează presa franceză. 

Al-Arabiya a informat ulterior că un terorist sinucigaș și-a detonat încărcătura cu explozivi lângă punctul de trecere spre Moscheea Profetului în Medina, Arabia Saudită, al doilea loc sfânt al Islamului după Moscheea din Mecca.

Luni dimineaţa, un terorist kamikaze s-a detonat în apropierea Consulatului Statelor Unite din Jeddah, pe coasta de vest a Arabiei Saudite. Incidentul s-a produs în parcarea unui spital, au informat autorităţile saudite, într-un comunicat de presă. Spitalul atacat se află în apropiere de Consulatul SUA.