Arabia Saudită întrerupe legăturile aeriene cu Teheranul

Arabia Saudită a decis luni să întrerupă toate legăturile aeriene cu Teheranul, a anunțat Autoritatea pentru aviație civilă din regat în contextul crizei dintre cele două țări declanșate de executarea de către Riad a unui cleric șiit, relatează AFP, DPA și Reuters, citate de Agerpres.

04 ian. 2016, 18:24
Arabia Saudită întrerupe legăturile aeriene cu Teheranul

După decizia regatului de a rupe relațiile diplomatice cu Iranul, Autoritatea de aviație civilă a informat toate companiile aeriene care operau în Arabia Saudită despre ‘suspendarea și interzicerea tuturor zborurilor cu destinația Teheran sau provenind din această țară‘, a informat agenția oficială de presă SPA.

Duminică seară, Arabia Saudită a anunțat ‘ruperea relațiilor diplomatice cu Iranul și a cerut plecarea în 48 de ore a membrilor reprezentanței diplomatice iraniene’.

Citeşte şi Iranul ameninţă Arabia Saudită: „Va plăti un preţ mare”

În replică, Teheranul a acuzat Riadul că încearcă să agraveze ‘tensiunile’ și a afirmat că ruperea relațiilor nu va șterge ‘eroarea strategică’ care a fost execuția șeicului Nimr.

Luni, în jur de 3.000 de persoane au manifestat din nou la Teheran, huiduind familia sunnită conducătoare în Arabia Saudită.