Arabia Saudită publică din nou o fatwa anti-Pokemon de acum 15 ani

Cel mai important organism religios din Arabia Saudită a publicat din nou o fatwa din 2001 care interzice jocurile Pokemon, fără a preciza dacă decizia este legată de Pokemon Go, jocul de realitate augmentată, care a făcut senzație în lume de la începutul lunii iulie, relatează AFP., preluată 

21 iul. 2016, 13:47
Arabia Saudită publică din nou o fatwa anti-Pokemon de acum 15 ani

Pokemon Go nu este încă disponibil oficial în această țară ultra-conservatoare din Golf, însă a fost descărcat ilegal de numeroase ori.

În Arabia Saudită, Comitetul permanent pentru cercetare și fatwe a declarat pe site-ul său că a emis din nou un decret privind jocurile Pokemon după ce „a primit numeroase întrebări” din partea publicului pe această temă.

Fatwa care recomanda interzicerea jocurilor Pokemon fusese impusă în 2001 de către muftiul regatului, care le asimilase jocurilor de noroc interzise de islam.

Muftiul, cea mai înaltă autoritate religioasă din Arabia Saudită, a susținut totodată că felul în care sunt concepute personajele jocului se bazează pe teoria darwinistă a evoluției speciilor prin selecție naturală, respinsă de asemenea, de islam.


loading...