Arabia Saudită: Şapte civili ucişi într-un tir cu rachetă din Yemen

Șapte civili au fost uciși marți în Arabia Saudită în orașul Najran (sud) într-un tir cu rachetă din Yemen al rebelilor houthi, a anunțat apărarea civilă saudită citată de agenția de presă oficială SPA, relatează AFP.

16 aug. 2016, 21:08
Arabia Saudită: Şapte civili ucişi într-un tir cu rachetă din Yemen

Este vorba despre cel mai mare număr de civili uciși în Arabia Saudită după ce această țară a preluat conducerea în martie 2015 a unei coaliții militare arabe care îl susține pe președintele yemenit împotriva rebelilor șiiți houthi.

Tirul cu rachetă „a provocat moartea a patru cetățeni saudiți și a trei rezidenți” în Arabia Saudită, a indicat purtătorul de cuvânt al apărării civile la Najran, fără a preciza naționalitatea celor trei „rezidenți”. Tirul cu rachetă a lovit o zonă comercială unde se aflau numeroase garaje.

Imaginile difuzate pe rețelele sociale au arătat solul acoperit de dărâmăturile provocate de tirul cu rachetă pe o zonă întinsă.

„Najran este trist și rănit azi”, a declarat pentru AFP un locuitor din oraș sub acoperirea anonimatului. „Suntem îngrijorați, dar nu ne este frică”, a adăugat el.

Peste 100 de civili și de militari au fost uciși în Arabia Saudită din martie 2015.