Raed Arafat o ceartă pe Diana Şoşoacă pentru că nu poartă mască: „Trebuie motive medicale reale. După aia te întrebi dacă poate să-şi exercite funcţia”

Potrivit secretarului de stat în MAI, cei care într-adevăr sunt scutiți să poarte mască au probleme grave de sănătate, ceea ce nu ar fi cazul în situația Dianei Șoșoacă.

22 dec. 2020, 13:44
Raed Arafat o ceartă pe Diana Şoşoacă pentru că nu poartă mască: „Trebuie motive medicale reale. După aia te întrebi dacă poate să-şi exercite funcţia”

Raed Arafat sugerează că persoanele care sunt scutite de la portul măștii de protecție sau refuză să o folosească își pot exercita activitatea exclusiv online. Senatorul AUR Diana Șoșoacă refuză să poarte mască de protecție, pe motiv că are o adeverință medicală care o scutește.

„Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat spune că cei care nu pot purta mască ar trebui să lucreze online

„Orice persoană care se află în prejma unei persoane care nu vrea să poarte masca are dreptul să se ridice și să plece, pentru că poate consideră că viața îi e pusă în pericol, pentru că nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu”, a adăugat el.

„În momentul în care n-ai posibilitatea să porți masca sau nu vrei, participi online, există tehnologie modernă, să nu fii fizic la fața locului”, a mai spus Arafat.

Poliția Capitalei a declanșat o anchetă după ce Diana Șoșoacă a sfidat toate regulile sanitare anti-COVID-19 si nu a purtat masca în Parlament. La finalul anchetei senatoarea AUR s-ar putea alege cu dosar penal. Vizati de ancheta Politiei sunt şi alţi parlamentari care nu au purtat masca în plen.

Citeşte şi: Amenzi de circulaţie mai mari de la 1 ianuarie 2021 în lipsa unui Guvern care să plafoneze punctul de amendă

Citeşte şi Diana Şoşoacă a răbufnit după acuzațiile că are adeverință medicală falsă: „Ați vrut război, aveți război”. Va face plângeri penale împotriva membrilor Senatului și DSP

Adeverinţa prezntată de Diana Şoşoacă prin care justifica nepurtarea măştii este ilegală

Senatorul AUR Diana Şoşoacă este obligată să se adreseze medicului de Medicina Muncii din cadrul Senatului, „singurul competent” să spună dacă diagnosticul de care suferă se înscrie în excepţia de la purtarea măştii de protecţie, a declarat, luni seara, senatorul PNL Laura Scântei, preşedintele Comisiei de validare a mandatelor de la Camera superioară a Parlamentului.

„Până la obţinerea acestui aviz medical din cadrul Senatului, adeverinţa medicală nu poate fi folosită pentru participare fără mască de protecţie”, a precizat Laura Scântei, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.