ARDE frunze de salvie in fiecare zi! 4 beneficii uluitoare! Ritual de purificare pentru casa

Salvia are proprietati antimicrobiene si antibacteriene, in special salvia alba. Atunci cand arzi frunze de salvie purifici spatiul de energii negative

26 aug. 2021, 10:03
ARDE frunze de salvie in fiecare zi! 4 beneficii uluitoare! Ritual de purificare pentru casa

Ca si frunzele de dafin, frunzele de salvie au puteri uluitoare. De aceea ele sunt recomandate in ritualurile de purificare ale casei. Frunzele de salvie sunt folosite des de triburile amerindiene, dar si de catre alte culturi.

Beneficii frunze de salvie

Iata care sunt beneficiile atunci cand arzi zilnic frunze de salvie.

1. Purificarea spatiului / obiectelor cu salvie

Salvia are proprietati antimicrobiene si antibacteriene, in special salvia alba. Atunci cand arzi frunze de salvie purifici spatiul de energii negative, agenti patogeni si, totodata, scapi de insectele nedorite. De asemenea, salvia alba tujona, un compus din clasa cetonelor asemanator mentolului care este folosit in practicile spirituale pentru cresterea constientizarea. Un spatiu in care s-a ars salvie este ideal pentru meditatii sau alte ritualuri spirituale.

Daca obisnuiesti sa cumperi haine sau obiecte vechi, le poti curata de energiile fostilor proprietari utilizand frunze de arse.

2. Usureaza simptomele unor boli

Salvia neutralizeaza agentii alergenici (acarieni, praf, mucegai), usurand simptomele unor boli respiratorii precum: astm, alergie, bronsita. De asemenea, mirosul placut al salviei arse imbunatateste starea de spirit, fiind un bun remediu impotriva stresului, anxietatii si depresiei.

Potrivit unui studiu din 2016, salvia alba activeaza anumiti receptiori din creier responsabili cu starea de spirit, ajutand la reducerea stresului sau a adurerilor.

Leacuri mănăstireşti de la Sihăstria Putnei pentru întărirea imunităţii, creşterea nivelului de energie, scăderea colesterolului, bilă leneşă, depresie

3. Imbunatatirea calitatii somnului cu salvie

Proprietatile salviei contribuie si la imbunatatirea calitatii somnului. Gratie capacitatii acesteia de a ridica starea de spirit si de a diminua anxietatea, daca arzi frunze de salvie inainte de culcare te ajuta sa dormi mai bine.

4. Imbunatatirea capacitatii intelectuale

Frunzele de salvie arse te ajuta nu doar sa elimini energiile negative si sa iti imbunatatesti starea de spirit, ci si sa imbunatatesti capacitatea de memorie si concentrare. Un studio din 2016 a scos la iveala inclusiv faptul ca salvia arza ajuta pacientii cu dementa si Alzheimer.

Arde frunze de dafin in camera si vezi ce se intampla. 7 efecte uluitoare!

5. Imbunatatirea nivelului energiei

Mirosul de salvie arsa are un puternic efect energizant. In acest caz este recomandata salvia alba. De asemenea, poti folosi salvia alba pentru neutralizarea mirosurilor neplacute dintr-o incapere.

Ritual de curatare – Elemente necesare

Pentru ritualul de curatare cu frunze ai nevoie de

  • Un manunchi de frunze
  • Bol de ceramica in care sa cada cenusa
  • Chibrituri (nu este recomandat sa folosesti brichete)
  • O pana sau un eventai cu care imprastii fumul (optional)

Poti folosi mai multe tipuri de salvie. In mod traditional se utilizeaza:

  • Salvie alba (Salvia apiana)
  • Salvie alba de preerie (Artemisia ludoviciana)
  • Alte specii de Salvia sau Artemisia.

Inainte de a arde salvia, este recomandat sa iti setezi intentiile: curatare energetica, spirituala, eliminarea energiei negative etc. De asemenea, nu este indicat ca in camera respectiva sa mai fie alti oameni sau animale.

Tine fereastra deschisa inainte, in timpul si dupa finalizarea ritualului. In acest fel nu se acumuleaza fum in incaperea respectiva.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.