Are 36 de ani și doar 20 de kilograme! Inițial a fost diagnosticată cu anorexie, iar după zeci de ani de tratament a aflat crudul adevăr

Are 36 de ani și doar 20 de kilograme. Nicolette Baker, o tânără din Cornwall, Marea Britanie, are dureri groaznice de stomac și nu mai poate de foame din cauza unei afecțiuni rare care îi afectează stomacul.

08 feb. 2022, 10:59

Are 36 de ani și doar 20 de kilograme! Tânăra a început să se confrunte cu durerile de stomac când avea doar patru ani, imediat după ce a mâncat. De atunci, a început să sară peste mese.

Medicii au diagnosticat-o cu anorexie, fiind nevoită să urmeze mai mult de două decenii tot felul de tratamente. Acest lucru a inclus hrpdnirea forțată și internarea la clinici de specialitate luni întregi.

În 2015, însă, Nicolette Baker a aflat că suferă de sindrom de arteră mezenterică superioară. E o afecțiune extrem de rară care afectează doar unul din 10.000 de oameni și duce la durere și greață la scurt timp după masă. Este cauzată de comprimarea unei părți a intestinului subțire de două artere, blocând digestia.

Nicolette Baker a spus că s-a simțit umilită în anii de tratament fiindcă a fost tratată ca o pacientă cu sănătate mintală. A explicat că a fost forțată să se îngrașe cu tot felul de regimuri de hrănire cărora sistemul ei digestiv nu le-a putut face față.

„M-am simțit complet umilită și identitatea mea a fost dezbrăcată în timpul acestor decenii de tratament, nu în ultimul rând pentru că pur și simplu nu am putut să le transmit profesioniștilor că nu am putut să suport mâncarea. Nu am avut anorexie pentru că voiam să fiu slabă. Pur și simplu nu am vrut să mănânc din cauza durerii pe care mi-a provocat-o”, a explicat ea, potrivit DailyMail.

O operație în cazul tinerei a fost exclusă din cauza numărului extrem de mic de kilograme. O singură clinică, care se află în Germania, a fost de acord să efectueze o procedură care i-ar putea salva viața. Această procedură presupune niște costuri totale de 50 de mii de lire sterline.

„Rezultatul operației nu este garantat, dar aceasta este ultima mea șansă de a-mi recupera calitatea vieții”, a spus ea.

Nicolette a reușit să strângă 90.000 de lire sterline din donații. „Nu știu dacă voi ajunge până la data operației, dar trăiesc pentru fiecare zi și speranța că mă pot face mai bine îmi oferă ceva de așteptat. Vă sunt recunoscătoare fiecăruia dintre voi. Toți cei care au donat în orice mod. Vă mulțumesc tuturor”, le-a transmis ea donatorilor.

Citește și A aflat că e însărcinată când era deja în șapte luni. La scurt timp, medicii au mai venit cu o veste – șoc: „Cvadrupleți! Eu și șoțul credeam că e o glumă”