Are statul român dificultăţi financiare? Firmele n-au primit nici banii cuveniţi din TVA, nici explicaţii de la ANAF

Mai mulţi cititori au contactat ECONOMICA.NET zilele acestea pentru a atrage atenţia că deşi au decizii de rambursare pentru TVA, nu au primit încă banii care li se cuveneau. ANAF face an de an public un calendar cu sumele şi data de la care vor fi plătite, lucru care acum îi lipseşte din repertoriu. Într-un scenariu pesimist, plăţile nu s-ar fi făcut pentru că statul român ar avea dificultăţi financiare, existând mai multe semne în acest sens.

25 ian. 2019, 10:56
Are statul român dificultăţi financiare? Firmele n-au primit nici banii cuveniţi din TVA, nici explicaţii de la ANAF

Mai mulţi reprezentanţi ai unor firme s-au plâns că deşi au decizii de rambursare de TVA încă din decembrie nu au primit până acum niciun ban de la ANAF şi, mai îngrijorător, nu au putut afla nici de la ghişeele instituţiei când le vor fi plătiţi banii cuveniţi.

Citeşte şi Câţi bani costă cazarea guvernului Dăncilă. Un ministru poate să deconteze 4.500 de lei lunar

În contul acestor solicitări, şi în lipsa unei comunicări publice oficiale, s-a solicitat ANAF şi Ministerului Finanţelor Publice aceste date pe care altădată le afişa din proprie iniţiativă.

Răspunsul autorităţii a fost unul vag, fără nicio legătură cu subiectul ridicat de contribuabili.

Iată cum a răspuns Agenţia Naţională de Administrare Fiscală întrebării simple „Cand va fi prima data de plata pentru rambursarile de TVA anul acesta, şi, dacă e posibil, cât va fi suma?”.

Continuarea articolului pe economica.net.